A nagyobb egészségügyi biztonságért

Szerző • 2014-11-16 • Egészség, Hírek, Közélet A nagyobb egészségügyi biztonságért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1238

Pénteken és szombaton zajlott a XXXI. Egészségügyi Dolgozók Tudományos Napja elnevezésű rendezvény, a Rózsa Művelődési Házban. A színvonalas előadások egyúttal szakmai továbbképzésül is szolgáltak a szép számú megjelentnek.

Dr. Maitz László, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgató főorvosa, mint házigazda üdvözölte a megjelenteket, köztük Ughy Attila polgármestert, dr. Lévai István Zoltánt az egészségügyért is felelős alpolgármestert, Dr. Barczi Szilviát, a regionális tiszti főorvos helyettesét.

– Már 1945 előtt is rendeztek orvos napokat – emlékeztetett nyitóbeszédében Maitz László, majd a közelmúlt eseményeivel folytatta: – Öt fővárosi kórház szakrendelője próbálkozik a miénkhez hasonló rendezvény szervezésével. De ilyen színvonalú, régi nevén, orvos napokat még a főváros sem tudott tartani.
Clipboard08
Ennek okát az ügyvezető igazgató a Dél-pesti régió egészségügyi intézményeivel fenntartott példaértékű kapcsolatukban látta. Mint elmondta, a harmincegy éves múlt kötelezi őket, hogy a továbbiakban is évről évre megrendezzék az Egészségügyi Dolgozók Tudományos Napját.

– E helyütt kell megköszönnünk a kerületi önkormányzat támogatását – hangsúlyozta Maitz László, s kifejtette, pályafutása alatt számos polgármesterrel dolgozott együtt a kerületben és azt biztosan állíthatja, hogy amit Ughy Attila eddig megígért azt mindig meg is tartotta.

Clipboard10

– Amikor ide felé jöttem egy kellemes érzés, a nyugalom vett erőt rajtam. Ennyi orvos, ennyi gyógyító között, már nincs mitől tartanom – beszélt érzéseiről beszéde kezdetén a polgármester. A folytatásban kitért a közhelyre, amely szerint életünkben az egyik legfontosabb az egészség, ami akkor válik igazán drágává, akkor érezzük meg a fontosságát, amikor ránk tör a betegség. Ennek megfelelően az ember a saját és szerettei egészségét félti a legjobban. E gondolat után Ughy Attila a jelenlévők felé fordult.
– Ha baj van, nem számíthatunk senki másra, csakis önökre.

Clipboard09

A tudományos nappal kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, az ilyen nagy múltú konferencia az alkalmi gyógyítás, s a medicina fejlődésének is része. Erről gondoskodnak a neves előadók, akik harmincegyedik alkalommal adhatnak számot arról, hogy egy esztendő alatt milyen szakmai tapasztalatokat szereztek.

– Itt és most, pusztán annyit kérek önöktől: tegyék a dolgukat, mint eddig is tették, tudásuk legjavát adva. Cserében annyit ígérhetek: kerületünk képességének maximumát fogjuk a munkájuk mellé tenni, ezzel is erősítve polgáraink egészségügyi biztonságát – zárta beszédét Ughy Attila.

A kétnapos konferencián egyebek mellett az orális antidiabetikus kezelésről, a társbetegséggel szövődött hipertóniáról, a 2 típusú cukorbetegség kezelésének aktualitásairól, illetve a különböző daganatos betegségek legújabb kezeléséről hallgathattak előadásokat az érdeklődő egészségügyi dolgozók.
bp18.hu, DIA

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva