A nyugati szél hátán tavaszi idő érkezik

Szerző • 2015-01-08 • Hírek, Könnyű A nyugati szél hátán tavaszi idő érkezik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2475

Ha végleg nem is, de egy jó darabig vége a fagyos időnek. Akár 10-12 fokkal is emelkedhet a hőmérséklet a hét végére. Budapest területére esős időt jósolnak, a kerültünkben azonban a 10 fok körüli hőmérséklet enyhítheti a csapadék okozta bánatunkat szombaton és vasárnap.

A telet egy időre elfelejthetjük, a jövő héten is marad az évszakhoz képest melegebb idő. Az előrejelzés szerint eltűnnek a nappali fagyok – hétvégére az éjszakaiak is –, 5 foknál nem lesz hidegebb.

eso_bent

A meteorológusok szerint meleg rekordtól nem kell tartani, ahhoz legalább 15 fokos hőmérséklet kellene.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán azt írja, hogy a Golf-áramlat enyhe levegőt szállít Európa fölé, ami kisöpri a térségben lévő hideget. A melegedés már csütörtökön elkezdődött, némi eső mellett vasárnap estig országszerte 10-12 fokkal lehet melegebb, mint a hét fagyos napjain.

Budapesten a hétvégére esős, de enyhe időt jósolnak, a fővárosban akár 11 fokig is felmelegedhet az idő.

A távolabbi kilátásokról az időjósok azt írják, hogy vasárnaptól hószállingózással kísérve érkezik hidegfront, így némileg visszaesik a hőmérséklet, ismét lesznek éjszakai fagyok, de napközben a fővárosban 4-5 foknál hidegebb időre nem kell számítani a jövő héten sem.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva