A Nyugatinál épülhet fel Budapest legújabb múzeuma

Szerző • 2015-11-20 • Hírek, Kultúra A Nyugatinál épülhet fel Budapest legújabb múzeuma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva745

A legújabb elképzelések szerint a ”Liget 2 projekt” részeként épülhetne fel a Csontváry-múzeum Budapesten, a Nyugati pályaudvar mögött – tudta meg a Népszabadság a Miniszterelnökségtől kapott szóbeli tájékoztatás során.

A projekt a Nyugati pályaudvar és a Városliget közötti terület rehabilitálásáról (felújításáról, zöldfelületek kialakításáról) szól, ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be még október végén. Ehhez csatlakozna egy esetleges új Csontváry- múzeum létrehozása is. A budapesti múzeum Csontváry Kosztka Tivadar magyar híres festőművész alkotásait mutatná be.

A múzeum ötletpályázata valójában azt jelenti, hogy a kormány kikéri az építészek és a szakértők véleményét és javaslatait, hogy szerintük meg lehet-e valósítani Csontváry álmát, és ha igen, akkor hol. Magyarországon van már egy Csontváry-múzeum Pécs belvárosában, de a Miniszterelnökség sajtóosztálya közölte, hogy:

”Az, hogy Csontváry tervei egy évszázaddal később is megvalósulhatnak, a legkisebb mértékben sem a pécsi Csontváry Múzeum integritásának csorbításáról szól. A pécsi Csontváry Múzeum integritásának megbontása fel sem merült.”

Őri László, Pécs alpolgármestere a lapnak elmondta: a festmények számára a jelenlegi múzeumépületben kiváló körülmények adottak. A palotát a pécsi egyházmegye nemrég újíttatta fel.

Önök meglátogatnák a múzeumot Budapesten? Hozzászólásaikat közösségi oldalaink egyikén kíváncsian várjuk!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva