A párbeszéd elkezdődött a repülőtér zajterhelésének csökkentéséről

Szerző • 2019-02-14 • Hírek, Közlekedés A párbeszéd elkezdődött a repülőtér zajterhelésének csökkentéséről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva554

Ughy Attila a repülőtér zajterhelésével kapcsolatban osztott meg egy bejegyzést Facebook-oldalán. A polgármester arról számolt be, hogy a Liszt Ferenc repülőtér megnövekedett zajterhelésének megszüntetéséről, a 2018 augusztusa előtti állapot visszaállításának lehetőségeiről tartottak megbeszélést. A párbeszéd elkezdődött! A cikkben mutatjuk a teljes bejegyzést.

“Tarlós István, Budapest főpolgármesterének kérésére tegnap összeültünk egy, a repülőtér forgalmáról, zaj- és légszennyezéséről tartott megbeszélésen – kerületi polgármesterek és alpolgármesterek, az érintett kerületek lakói értekeztek az új, 2018. augusztus 16-ai indulási eljárás visszaállításának lehetőségeiről, a változtatást végrehajtó HungaroControl Zrt., illetve a Budapest Airport Zrt. képviselőivel.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a cégek megvizsgálják az eredeti, a XVIII. kerület lakói számára kedvezőbb augusztus 16-dika előtti állapot visszaállításának lehetőségét, amennyiben az nem érinti hátrányosan a repülés biztonságát. Továbbá megvizsgálják azt is, hogyan lehet csökkenteni az éjszakai repülések zavaró hatását, illetve úgy alakítani a menetrendet, hogy a repülőgépek keltette zaj minél kisebb mértékben érintse a környék lakóinak éjszakáit.

Fontos pont, hogy be kell vezetni az éjszakai időszakra vonatkozó egyedi zajterhelés fogalmát a jelenleg érvényben lévő, egyenértékű zajterhelés helyett. Így ugyanis az éjszaka alatt előforduló legmagasabb, maximum értékű zajterhelést veszik majd alapul a számítások, és ehhez igazítják a mérések eredményét is.

A párbeszéd elkezdődött, és ahogy ígértük: a XVIII. kerület városvezetése elmegy a falig, hogy megvédje a kerületi lakosokat a fokozott zajterhelés ellen” – olvasható Ughy Attila bejegyzése a Facebook-oldalán.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva