A reptér térségének fejlesztése közös cél

Szerző • 2015-07-08 • Fejlesztések, Hírek A reptér térségének fejlesztése közös cél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1174

A Liszt Ferenc-repülőtér térsége gazdasági és infrastrukturális fejlődésének felgyorsítását segíti elő a repülőtér vonzáskörzetébe tartozó önkormányzatok, a Budapest Airport Zrt. és a HungaroControl által létrehozott társulás.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Térség- és Gazdaságfejlesztési Klaszter néven megalakuló szerveződés legfőbb célja, hogy felgyorsítsák a korábban megálmodott Airport City megvalósulását, vagyis, hogy a repülőtéri gazdasági tevékenység bővülésével együtt dinamikusan fejlődjön a régió is. A térségi együttműködéstől elsősorban azt remélik, hogy a budapesti repülőtér és közvetlen környezete kiemelt figyelmet kaphat az országos és regionális fejlesztések során.

repter02_bent

A szándéknyilatkozat aláírói Ughy Attilát, Budapest XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzat polgármesterét kérték fel a klaszter létrehozásával kapcsolatos teendők koordinálására.

A klaszter a térségben a területfejlesztés és helyi gazdaságélénkítés érdekében jön létre, ezért a repülőtérhez kötődő állami, önkormányzati és piaci szereplők, intézmények és gazdasági társaságok felé egyaránt nyitott kezdeményezés. Az alapító tagok között a XVIII. kerületi önkormányzat mellett helyet kapott a Fővárosi és a Pest megyei Önkormányzat, Vecsés és a légiforgalmi irányításért felelős HungaroControl is.

repter03_bent

Nagy öröm számunkra, hogy a térség politikai vezetőivel végzett közös munka eredményeként új lendületet kaphat a repülőtéri régió fejlődése, amely a repülőtér, a szomszédos települések, a főváros, valamint az egész nemzetgazdaság kiemelt közös érdeke – fogalmazott Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Ughy Attila, a klaszter létrehozását kezdeményező XVIII. kerület polgármestere hangsúlyozta, hogy a repülőtér és a környező települések együttműködése eddig is kimondottan sikeresnek tekinthető, amelyet egyebek mellett számos eredményes közös kezdeményezés is bizonyít.

Különösen fontosnak tartom, hogy hamarosan intézményes keretek között folytathatjuk a regionális fejlesztések érdekében megkezdett koordinációt, amelynek irányítását örömmel vállaltuk el.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva