A repülés élménye ovisoknak az Aeroparkban

Szerző • 2018-05-15 • Hírek, Közélet A repülés élménye ovisoknak az Aeroparkban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva863

A Tomory Lajos Múzeum 500 óvodás számára szervezett múzeumpedagógiai foglalkozást az Aeroparkban. A program a XVIII. kerületi önkormányzat, a Gazdasági Ellátó Szolgálat és az Aeropark segítségével valósult meg.

Idén tavasszal, április 9. és május 8. között 20 kerületi óvoda egy-egy csoportja, összesen 500 gyerek vehetett részt az Aeroparkban a Tomory Lajos Múzeum munkatársai által szervezett múzeumpedagógia foglalkozáson. A gyerekek régi repülők között ismerhették meg a repülés élményét.

Az egy órás program alatt az óvodásokkal játékos keretek között fedeztük fel az Aeroparkot: a kifutópályán ők maguk is repülővé változtak, együtt megtanultuk a repülőgépeket irányító kézjeleket, megvitattuk, miket kell csomagolni egy hosszú utazásra, és mi az, amit nem vihetnek magukkal a gépre. Átélhették, milyen lehet pilótának lenni, több repülőgép (például TU-154, IL-18) pilótafülkéjét is kipróbálhatták.

A TU-154-es gépen a gyerekek utaskísérőkké és utasokká változtak, a stewardok és stewardessek örömmel és udvariasan szolgálták ki az éhes és fáradt utazókat. Az IL-18-ban megtekintettük a Tomory Lajos Múzeum repüléstörténeti kiállítását is, majd ebben a gépben is pilótákká és másodpilótákká változtak a gyerekek. Végül az utaslépcső kormánya mögé is beülhettek, lelkesen kormányozva azt.

A program az Aeroparkkal az eddigi együttműködésünk folytatásaként valósult meg, a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával, míg a Gazdasági Ellátó Szolgálat az óvodások utaztatásában nyújtott segítséget.

Bukszár Zsanett, múzeumpedagógus

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva