A sokoldalú Arany János

Szerző • 2017-10-06 • Hírek, Kultúra A sokoldalú Arany János bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva465

A Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium meglepően korai kezdéssel hirdette meg az Arany János a népzenében című koncertjét. A Kondor Béla Közösségi Ház környéke szeptember 29-én reggel 8 órakor még dérfoltos formáját mutatta.

A vendégeket Pásztor Józsefné intézményvezető üdvözölte, majd átadta a mikrofont Galgóczy Zoltán alpolgármesternek, aki stílszerűen derűs jó reggelttel köszöntötte a nagy számban megjelenő zeneértő gimnazistákat.
Rövid beszédében kiemelte, hogy Arany János sokoldalúsága szinte páratlan:

Irodalmi munkássága az örökkévalóságnak szól, akadémiai tagsága sokak számára új információ lehet, ám talán még kevesebben ismerik népdalgyűjtési szenvedélyét. A Hungarian FolkEmbassy zenekar Népdalok a kornak – Arany János népzenében továbbélő versei című koncertjével is tisztelgünk Arany születésének 200. évfordulója előtt.

Az önkormányzat támogatásával megvalósult közel egyórás előadás igazi pozitív napindítónak bizonyult. A zenekar mozgásra ingerlő korabeli „slágerzenével”, Rácz József Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház tagja narrátori teljesítményével, Hetényi Milán, a Magyar Állami Népi Együttes szólistája, a Népművészet Ifjú Mestere énekével gondoskodott a magas színvonalról.

Végül álljanak itt a kiváló Hungarian Folk Embassy (Magyar Népzenei Nagykövetség) tagjainak nevei: a Junior Príma díjas Rosonczy-Kovács Mihály zenekarvezető, másodprímás, a szintén Junior Príma díjas Soós András prímás, valamint Orsós Tamás brácsás, Hegedűs Luca cimbalmos és Hanusz Zoltán nagybőgős.

bp18.hu, Gönczöl András

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva