A sokszínűség mindenkit gazdagít

Szerző • 2014-12-19 • Hírek, Közélet, Kultúra A sokszínűség mindenkit gazdagít bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva960

A kerületi nemzetiségek képviselőit köszöntötték a Kondorban a nemzetiségek napján.  

A Magyarországon élő nemzetiségeknek is van ünnepnapjuk: december 18., amit a kerületi nemzetiségek negyedik éve ünnepelnek közösen. A találkozónak, amely alkalom arra, hogy a különböző gyökerű kerületi csoportok egymást is megismerjék, a kezdetektől a Kondor Béla Közösségi Ház ad otthont. Így volt ez idén az ünnep előestéjén is, amikor az önkormányzat gálaműsorral és állófogadással köszöntötte a nemzetiségek képviselőit.

nemzetiseg01_bent

Az idei találkozó rendhagyó volt a korábbiakhoz képest. Ebben az évben a nemzetiségi önkormányzatokban is választások zajlottak, több közösségben leköszönt az elnök és új vezetőség kezdte meg a munkáját, de olyan nemzetiségi önkormányzat is akadt, amely hosszú évek után befejezte működését.
Ilyen a tizenhat éven keresztül sikeresen működő szlovén önkormányzat, amely a választásokat követően nem alakult meg újra. Az önkormányzat külön köszöntötte azokat, aki befejezték nemzetiségi önkormányzati munkájukat.

nemzetiseg03_bent

Amikor a határon túlra utazom, jó látni, hogy az ottani magyarok hogyan őrzik saját nyelvüket, kultúrájukat. Önök itt ugyanígy őrzik azt a kultúrát, amelyben gyökereznek. Nagyon fontos munka ez, amiért köszönet jár – mondta el köszöntőjében Szarvas Attila civil ügyekért felelős alpolgármester hozzátéve: – A sokszínűség pedig, amit önöknek köszönhetünk, bennünket is gazdagít.

A kerületben tíz nemzetiségi önkormányzat működik. Új közösségnek számít a román nemzetiségi önkormányzat, amely idén alakult.

 

bp18.hu, K. Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva