A sport is tovább fejlődik

Szerző • 2014-08-06 • Egyéb, Fejlesztések, Hírek, Pályázat, Sport, Szórakozás A sport is tovább fejlődik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2973

Budapest Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata rengeteg tesz azért, hogy a sport infrastruktúra fejlesztésével, a sportstratégia megvalósításával egy kiemelten sportos kerületté váljon.

dr. Lévai István Zoltán sportért felelős alpolgármester négy évvel ezelőtt egy új sportkoncepció alapjait fektette le. Ennek értelmében a cél egy legsportosabb kerület és számos innovatív sportfejlesztés megvalósítása, a szabadidősport és az élsport lehetőségeinek kiaknázása, minőségi javítása. Ehhez a célhoz azonban számos létesítménynek meg kell újulnia.

mufuves_palya

Új focipályák szerte a kerületben

Az önkormányzat a Magyar labdarúgó Szövetség pályázatának köszönhetően már számos kisebb és nagyobb sportpályával büszkélkedhet. Ezekben a fejlesztésekben a 30% önrészét vállalta magára az önkormányzat. A program keretében már átadásra került egy nagy műfüves focipálya a Thököly úton, illetve több 20×40 méretű futsal, műfüves pálya épült meg, többek között a Táncsis utcai Pestszentimrei sportpályán, a Brassó Iskolában, de hozzásegítették egy pályázathoz a Gloriett Sportiskolát is.

A jövőben is zajlanak az építkezések

A jövőben az elnyert pályázatokból tovább épül sportpálya a Szenczi református, a Szent Lőrinci katolikus, a Kastélydombi, az Eötvös, a Kondor, a Vörösmarty és a Gulner iskolában is. Ezen kívül 10-12 óvodával közösen még pályáztak óvodai focipályák megépítésére is. Továbbá még 2014-ben megépül a Thököly úti nagy focipálya másik fele, amelyben az önkormányzat koordinátorként szerepelt. A pálya villanyvilágítását egyébként már felújították.

Lorinci-Sportcentrum-15

Megnyílt a baseballpálya

Az önkormányzat számára fontos, hogy több, változatos sportágakat lehessen űzni a kerületben. Ezért számos olyan fejlesztés valósult meg – és fog a jövőben is – amely ezeket a törekvéseket támogatja. Ilyen volt például a júliusban átadott Baseball pálya, amely életre hívásához a kerület is segítséget nyújtott.

ah-who-invented-baseball

Sportkollégium fejlesztése

A Pogány Frigyes Szakközépiskola sportosztályával szoros együttműködés valósult meg, hiszen a diákok nyújtják a férfi-kézilabdacsapat utánpótlásának bázisát. Ennek az együttműködésnek a keretein belül az elmúlt két évben az önkormányzat létrehozott egy olyan sportkollégiumot, amely ifjúsági szállást nyújt a zömében kézilabda utánpótlást biztosító tehetségeknek. A jövőben a kollégium fejlesztését tovább folytatják.

xviii_kerulet_sportcsarnok

A Lőrinci Sportcsarnok fejlesztése

Kiemelt figyelmet kapnak azok a sportágak, amelyek szabadidősporthoz kapcsolódnak, egészséges életmódra nevelnek, megmozgatják mind a fiatalokat, mind az időseket. Az egyik ilyen a jelenleg legmagasabb színvonalú utánpótlást nyújtó kézilabda. Az önkormányzat már rendelkezik engedélyes tervvel a 70-es években készült Lőrinci Sportcsarnok fejlesztésére és felújítására vonatkozóan, amelyhez még a forrásokat várják.

atletika-1024x682

Atlétikapálya

A távlati elképzelések között szerepel egy dél-pesti régióban uralkodó, hiánypótló korszerű atlétikai pálya megépítése. Ezen kívül Gécsek Tibor által fémjelzett dobópálya megvalósítása is a tervek között szerepel, amely a Gerely utcában kapna otthont. Cél a Thököly úton egy futópálya fejlesztése is, hiszen az atlétika egyszerűen végezhető mozgás a sport és a mozgás öröméért.

f2dd73f03e58ed9d06e2518c6346bd54

Jeges legjobb

Tervben van egy kisebb jégpálya koncepciójának megvalósítása is, amelyet az önkormányzat szívesen látna itt a kerületben. A jeges sportok egyre népszerűbbek, amit mi sem mutat jobban, mint a kerület által biztosított korcsolyázási oktató program és az időszakosan télen üzemelő korcsolyapálya népszerűsége.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva