A szakértő szigorúan büntetné azt, aki vezetés közben mobilozik

Szerző • 2019-08-15 • Hírek, Közlekedés A szakértő szigorúan büntetné azt, aki vezetés közben mobilozik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva482

Egyszer és mindenkorra ki kellene tiltani a forgalomból azt, aki vezetés közben okostelefont használ – vélekedetett Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. A szakember egyetértett azzal, hogy aki fészbukozik, csetel, az mintha bekötött szemmel vezetne. Egy jó vezető reakcióideje 0,7 másodperc, ez nő meg jelentősen, ha vezetés közben másra figyelünk – mondta.

Ráadásul adódhatnak olyan forgalmi helyzetek, amelyekben mindkét kezére szüksége van a sofőrnek, például egy durrdefekt vagy egy járdáról váratlanul lelépő gyalogos esetén. A tragikus következményeket pedig utólag már nem lehet meg nem történtté tenni – fűzte hozzá.

A közlekedésben a legrosszabbak a váratlan helyzetek, készen kell állni a másik hibájának kivédésére is – jegyezte meg a szakember.

A javaslat két dolog miatt ütötte fel a fejét.

  1. Tavaly májusban kilenc halálos áldozatot követelő balesetet okozott Magyarországon egy romániai idénymunkásokat szállító, Facebook-közvetítéssel elfoglalt vezető.
  2. Vasárnap szintén egy Facebook-közvetítés kedvéért száguldozó sofőr okozott három halálos áldozatot követelő balesetet Romániában, ahol naponta átlagosan öten halnak meg autóbalesetben.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva