A Szemléletformáló és Újrahasználati Központ várja a megunt tárgyait

Szerző • 2018-01-17 • Hírek, Közélet A Szemléletformáló és Újrahasználati Központ várja a megunt tárgyait bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2400

Van olyan dolog a háznál, aminek semmi baja sincs, mégsincs rá már szüksége? Ne dobja ki, inkább vigye el a XVIII. kerületi újrahasználati központba!

Bevett szokás megvárni a lomtalanítást – ami csak egyszer van az évben –, és akkor megszabadulni azoktól a tárgyaktól, amelyeket nem dobnánk ki a kukákba. De nem kell, hogy idén is több hónapig foglalják a helyet a feleslegessé vált holmik a garázsában, vagy a lakásában. A kerületünkben, a Besence utca 1/A szám alatt üzemel ugyanis az egyik Szemléletformáló és Újrahasználati Központ (SZÚK), amelyből összesen kettő van a fővárosban. Vasárnap kivételével minden nap reggel 8 és este 8 óra között befogadják itt a következő dolgokat, amennyiben azok épek, működőképesek:

– babafelszerelés
– játék
– sporteszköz
– bútor
– könyv
– konyhafelszerelés
– lakberendezési tárgy

A központ üzemeltetője, az FKF Zrt. arra kér mindenkit, hogy a tönkrement, használhatatlan tárgyak csak anyaguk szerint, hulladékként helyezhetőek el a kijelölt hulladékudvarokban. Vagyis azokat a holmikat is le lehet itt adni, amelyeket nem adna oda nyugodt szívvel ajándékba ismerősének, családtagjának.

A létesítmény helyszínt biztosít szakmai konferenciáknak, bemutatóknak, edukációs foglalkozásoknak is, amelyek során a modern hulladékgazdálkodás rendszere és folyamata mutatható be játékos formában az érdeklődőknek. Az itt leadott tárgyak a csekély tárolási, raktározási díj fejében bárki elviheti, azokat a tárgyakat pedig, amelyeket senki nem vitt el, civil szervezeteknek adományozzák.

Mindebből adódóan, vásárlás céljából is érdemes ellátogatni a SZÚK-ba,

Nyitva tartás: Hétfőtől Szombatig: 8-20 Vasárnap: Zárva
Cím: Budapest XVIII. kerület Besence utca 1/A

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva