A szép beszédet meg kell tanítani

Szerző • 2017-10-14 • Hírek, Közélet A szép beszédet meg kell tanítani bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva586

A tiszta, érthető beszéd elsajátítását segítő logopédiai szobát avattak fel a Havanna-lakótelepen lévő Eszterlánc óvodában. A játékos fejlesztéshez kellemes, nyugodt környezetet biztosít az a is helyiség, ami az ugyancsak az óvodaév kezdetére elkészült pedagógusi szobából nyílik.

Régi vágyunk teljesült a két szoba létrejöttével – mondta el az október 12-i kis házi avatóünnepségen Egyed Gabriella óvodavezető. – Korábban a pedagógusi értekezleteket és minden fontosabb szakmai megbeszélést kénytelenek voltunk a tornateremben megrendezni, ami nem igazán volt erre alkalmas. Az önkormányzat segítségével sikerült megoldást találni, és a Szeretve tanulni Egyesület elköltöztetésével, az így felszabadult helyiségekből a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakembereinek köszönhetően kialakíthattunk egy pedagógusi szobát és az abból nyíló, logopédiai fejlesztő helyiséget.

Galgóczy Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy mennyire fontos képzési területet vállalt fel az Eszterlánc óvoda azzal, hogy a szeptemberben indult óvodaévben két logopédiai csoportot is indított. A 12-12 fős csoportban lévő gyerekekkel az az óvoda saját fejlesztőpedagógusa foglalkozik.

Az új helyiségnek köszönhetően most már azokkal a gyerekekkel is, akik nem ezekbe a csoportokba járnak, a logopédiai csoportszobákhoz hasonló színvonalú fejlesztőszobában tud foglalkozni az óvoda logopédusa. Nagyon fontos az a feladat, amit az Eszterlánc óvoda felvállalt, hiszen a beszédfejlesztést már az iskolás kor előtt meg kell kezdeni. Éppen azért, hogy mire a gyerekek iskolába mennek, szépen, érthetően tudják kifejezni magukat, hiszen az érthető beszéd elsajátítása a tanulást is könnyebbé teszi.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva