Elismerés a pedagógusoknak

Szerző • 2014-07-08 • Hírek, Oktatás, Polgármester Elismerés a pedagógusoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva3663

Óvónőként kezdte, tanítóként folytatta, és közel negyven éve egy iskolában végzi áldozatos munkáját a kerületi gyerekekért. Ő Szeitlné Szabó Katalin, aki többed magával idén júniusban vehette át a pedagógusoknak járó kitüntetését – az egykori tanítványtól – Ughy Attila polgármestertől.A XVIII. kerületi önkormányzat a Pedagógusnap alkalmából az oktatásügyben dolgozókat és díszdiplomásokat köszöntötte a Rózsa Művelődési Házban. A június 6-án megrendezett díszes ünnepségen a nevelők gyerekekért végzett, hosszú évek áldozatos munkáját ismerte el a város vezetése.

A több mint tíz éve dolgozó pedagógusoknak átadták a kerület óvónője, a kerület tanítója, a kerület tanára díjakat, valamint az arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomákat is.

3

Egy példás tanítónénit a jó diák soha sem felejt

2

Ughy Attila polgármester saját facebook-oldalán így kommentált.

„Engedjék meg, hogy Szeitlné Szabó Katalint (fenti képen) külön megemlítsem, aki engem is tanított a Kassa Utcai Általános Iskolában. Most lehetőségem volt újra megköszönni azt az oktatói-nevelői munkát, amit akkor és a későbbiekben is tapasztaltam. (Ő most nem mesélt semmit: milyen gyermek is voltam :)”

business class for kids

„Úgy éreztem tanítóként többet tudok adni…”

Szeitlné Szabó Katalin a kerület tanítója elismerését vehette át.„Óvónőként kezdtem a pályafutásomat és nagyon szerettem mindig a gyerekek közt lenni. Majd továbbléptem a tanítói pálya felé, amit azóta se bántam meg. Úgy éreztem, hogy pedagógusként többet tudok adni a gyermekeknek és éreztem is, hogy többre vagyok hivatott.”

Húség és szeretet közel negyven éve

„Nagyon szeretem az iskolámat – és akárhová hívtak is – én harmincnyolc éve a Kassa Iskolát választottam. Megfájdul a szívem, ha belegondolok, egyszer ott kell hagynom az intézményt.  Fantasztikus légkört alkotnak a kollégák, a csillogó gyermekszemek látványa pedig nagyon feltölt érzelmileg. Soha nem vágytam kitüntetésre, nekem sokkal nagyobb érték, ha szerethetem a gyerekeket és ők is imádnak engem. Most is elsírtam magam, amikor a ballagó negyedikes osztályomtól elbúcsúztam. Főleg, amikor az egyik nap arra lettem figyelmes, hogy a kertemben állva a szülőkkel együtt énekelnek nekem. Ez a valódi kitüntetés…”

Generic pic of primary student sitting an exam.

Kitüntetések és díszdiplomák

A kerület tanára: Barkócziné Vértesi Katalin (XVIII. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat), Dufekné Dobia Gyöngyi (Kastélydombi iskola), Molnárné Bognár Mária (Német nemzetiségi iskola), Novákné Holti Zsuzsanna (Darus iskola)

A kerület tanítója: Bóka Sándorné (Kapocs iskola), Gáspár Attiláné (Csontváry iskola), Szeitlné Szabó Katalin (Kassa iskola)

A kerület óvodapedagógusa: Badár Györgyi (Kerekerdő óvoda), Kuruczné Szkiba Klára (Vándor óvoda), Podonyi Lászlóné (Pitypang óvoda)

Aranydiplomát kapott: Bánóczi Györgyné (óvónő), Bolla Ferencné (tanító), Borbély Gáborné (óvónő), Deák Ferencné (tanár), Kurdi Gyuláné (tanító), Orosz Györgyné (tanító), Suhajda Oszkárné (tanár), Szerdahelyi Ágostonné (tanító)

Gyémántdiplomát kapott: Borszéky Károlyné (tanító), Dénes Istvánné (középiskolai tanár), Hagymási József (tanár), Hagymási Józsefné (óvónő), Hutter Anna (középiskolai tanár), Kaszper Józsefné (óvónő), Kovács Istvánné (tanító), Kreisz Rudolfné (tanító), Mezei Jánosné (óvónő), Molnár Jenőné (óvónő), Németh Sándorné (óvónő), Pál Sándorné (tanító), Suhajda Oszkárné (tanító), Tóth Nándor (középiskolai tanár)

Vasdiplomát kapott: Kazai Gergely (tanító), Mike József (tanító)

Rubindiplomát kapott: Csik Lászlóné (tanító), Szalay Éva (tanító)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva