A tehermentes büdzsé a fejlesztések alapja – Tovább, 18!

Szerző • 2014-06-07 • Egyéb, Fejlesztések, Hírek A tehermentes büdzsé a fejlesztések alapja – Tovább, 18! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1053

A kormány adósságátvállalása révén az eddigieknél lényegesen nyugodtabban tervezhet az önkormányzat a következő időszakra. Az együttműködés azt is megmutatta: ha a kormánynak és a településeknek azonosak a céljaik, akkor megoldhatók a problémák.

Helyrehozott költségvetés

Az elmúlt évtizedben folyamatosan bővült az önkormányzatok feladatköre, miközben egyre kevesebb pénzből gazdálkodhattak. A kormányhivatalok felállítása, a közintézmények tulajdonosi, fenntartói, működtetői rendszerének átalakítása az egyszerűsítést és a kiszámíthatóságot célozta. Mára hatékony feladatelosztás és feladatkezelés jellemzi a kerületi egészségügyet, oktatást és foglalkoztatást. A XVIII. kerület jól teljesített: szigorú gazdálkodási politikával, átlátható rendszerek felállításával és kormányzati támogatással helyrehozta a költségvetést.

 Szemlélet- és szerkezetváltás

Stuktúraváltás, transzparens gazdálkodás, költségtakarékosság – ezek voltak az irányadó fogalmak a városgazdálkodásban, a várospolitikában. Ezek jegyében szerveztük át a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati cégek működését. Az önkormányzat vagyonkezelő cége, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ma már szintén jó kezekben van: a drága alvállalkozók helyett sajáterős beruházásokat végez, és minden szervezeti átalakítást sikeresen hajtott végre a feladat- és költséghatékonyság érdekében. Munkatársai átlátható rendszerben, jól és hatékonyan dolgoznak a kerületért.

A fejlesztések alapja

Az elmúlt időszak kimagasló számú fejlesztésének a szervezett, fegyelmezett önkormányzati irányítás adta meg az alapját. A szigorú költségvetési politika nélkül ugyanis a kerület nehezebben teremthette volna elő az önrészt a csatornázáshoz, az oktatási intézmények korszerűsítéseihez vagy éppen a „Pestszentimre Városközpont Funkcióbővítő Rehabilitációja” néven futó fejlesztéshez.

Szolgálunk és szolgáltatunk

Fontos kiemelni, hogy az önkormányzat nem a lakosok nélkül, hanem a velük való folyamatos konzultációt követően foglal állást a kerület közös ügyeiben. Ez a szolgáltató szemléletmód egyaránt jellemző az ügyfelekkel való bánásmódra, a közösségi kapcsolatokra és általában minden olyan területre, amely a „hivatal” és a „lakosság” közötti együttműködésen alapul.

Szolgálunk és szolgáltatunk – ez a hitvallásunk egyik legfontosabb mondata.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva