A Trafóban zenél a BIRDMAN dobos-zeneszerzője novemberben

Szerző • 2015-08-05 • Hírek, Könnyű A Trafóban zenél a BIRDMAN dobos-zeneszerzője novemberben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva703

Sok százezren láthatták a mozikban a Birdman című négyszeres Oscar-díjas filmet. Az alkotás zenéjét a szintén négyszeres Grammy-díjas Antonio Sanchez new yorki jazzdobos-zeneszerző szerezte és játszotta fel. Antonio legutóbb Pat Metheny zenekarával járt Budapesten 2014-ben, de ez lesz november 21-én lesz első alkalom, hogy Migraton nevű kvartettjével ad koncertet Magyarországon.

Sanchez minden említésre méltó jazzóriással szerepelt már együtt lemezen (Brad Mehldau, John Scofield, Joe Lovano, Chick Corea, Chris Potter, Avishai Cohen stb.), a koncerten egy rövid Birdman inspirációt is hallhatunk majd tőle szólóban.

A Migration kvartettben zenésztársai a brooklyni új generáció két üstököse, a downtown köreivel (David Binney, Dan Weiss, Rudesh Mahanthappa) gyakran együtt játszó John Escreet zongorista és Matt Brewer bőgős, valamint a náluk valamivel idősebb Seamus Blake tenoros, aki egyébként a Grammy-díjas Mingus Big Band oszlopos tagja. 

Birdman-filmrajongóknak és post-bop imádóknak kihagyhatatlan este!

Antonio Sanchez – dob
Seamus Blake – tenorszaxofon 
John Escreet – zongora 
Matt Brewer – bőgő

További információk az esemény facebookos oldalán.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva