A Városgazda serlegeiért úsztak a gyerekek

Szerző • 2015-04-20 • Hírek, Sport A Városgazda serlegeiért úsztak a gyerekek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva919

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is 100 fölött volt az indulók száma a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által rendezett úszóversenyen.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is 100 fölött volt az indulók száma a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által rendezett úszóversenyen. A negyedik alkalommal kiírt viadalon 25 méteres távon, három korcsoportban, és három úszásnemben mérték össze tudásukat a gyerekek április 18-án a Vilmos Endre Sportcentrumban.

Elsősorban a kerületi úszásoktatásokon résztvevő gyerekeket hívtuk meg, de idén annyival bővítettük az indulók körét, hogy a szomszédos kerületekben is meghirdettük a versenyt. Kizárólag amatőr úszókat vártunk, három úszásnemben, gyors-, mell-, illetve hátúszásban, óvodás, illetve általános iskolai alsó- és felső tagozatos korosztályban. A verseny célja egyben az oktatásban résztvevő óvodás és iskolás gyermekek fejlődésének felmérése, a versenyszellem erősítése és az úszsás népszerűsítése is – mondta Bögös József, a Városgazda Uszoda- és Sportszervezési Osztályának vezetője.

uszas01_bent

A korábbi évekhez képest újdonság volt, hogy a mostani verseny a közelmúltban megalakult Városgazda Utánpótlás Akadémia égisze alatt zajlott. A megnyitón ünnepélyes keretek között felvonták az akadémia címerével ellátott, kék-zöld csíkos klubzászlót.

Az úszókupára előzetesen 80 nevezés érkezett, de a rajt előtt is lehetett jelentkezni, így a létszám ismét meghaladta a 100 főt.

Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója a verseny fővédnöke a megnyitó során örömét fejezte ki, hogy egyre több gyerek tanul úszni a kerületben.

Az, hogy idén is több mint százan álltak rajthoz azt jelenti, hogy ez a kupa egyre jelentősebb versennyé növi ki magát – tette hozzá Banyár László.

Az első versenyszámot megelőzően az Aqua 18 SE úszói tartottak bemutatót. Az úszókupán nemcsak egyéniben, hanem az iskolák közötti pontversenyben is nagy küzdelem zajlott.

bp18.hu, P. A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva