A Városgazda18 saját dísznövény kertészetet indít

Szerző • 2015-03-15 • Hírek, Közélet A Városgazda18 saját dísznövény kertészetet indít bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1821

Mintegy 10 ezer egynyári palánta magjának vetésével kezdődött el a Vársogazda18 kertészeti programja, ahol saját ültetésű, nevelésű növényeket gondoznak majd és szépítik velük később közterületeinket.

A HELIX-kert Kertészeti áruda 2002. óta bérli az Önkormányzat tulajdonában álló 8.000 m2-es területet, melyen kertészeti áruházat üzemeltet. A működés során több beruházás is történt, többek között felépült egy 500 m2-es üvegház és ezen belül a közelmúltban felállításra került egy közel 100 m2-es hőfóliás, fűtőeszközzel felszerelt sátor.

Az áruház tulajdonosa 2014. őszén, a bérelt terület egy részét visszaadta a XVIII. kerületi Önkormányzatnak. E terület hasznosítására született meg az a gondolat, hogy a Városgazda18 saját kertészetet indítson, így 2015. januárjában elindult a társaság saját termesztésű dísznövény programja.

kerteszet_bent

Munkatársaink február 24-én közel 10.000 db mag vetését végezték el, ezt követően kb. 1 hónap múlva kerül sor a dugványozásra. A jelenlegi „akció” keretén belül egynyári palántákat nevelünk, majd ezeket ültetjük el a kerület közterületein és parkjaiban. Amennyiben a program sikeres lesz, abban az esetben társaságunk folyamatosan növelné a saját nevelésű növények mennyiségét, valamint bővítené azok körét. Célunk minél nagyobb arányban felhasználni a saját kertészetünkben szaporított, illetve felnevelt növényeket a kertészeti tevékenységeinkhez – mondta el Banyár László vezérigazgató.

(Címlapkép: vonsikkrizantem.hu)

varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva