A Vörösmarty adventje

Szerző • 2014-12-20 • Hírek, Közélet, Kultúra A Vörösmarty adventje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1242

Negyedszázados hagyomány folytatódott december 17-én a Vörösmarty iskola hagyományos adventi templomi koncertjével.


Huszonöt éve adnak rendszeresen hangversenyt a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános iskola kórusai az adventi időben, az Ecseri úti Szent Kereszt templomban.

voroskoncert01_bent

Ilyenkor több korosztály énekesei mutatkoznak be az adventi időszakot és a karácsonyt köszöntő produkcióikkal. Az idei adventben két ilyen hangversenyt is adtak, hiszen a december 17-i, Szent Kereszt templombeli előadást megelőzte a Havanna-lakótelep Szent László templomában tartott nagy sikerű előadás.

voroskoncer03_bent

A Vörösmarty iskola hangversenye ajándék, amelyből valamennyi kerületi részesülhet – mondta Ughy Attila polgármester az Ecseri úti előadást előtt tartott köszöntőbeszédében.

voroskoncert04_bent

Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy az iskola mennyi tehetséget nevel. Ez jól látható, hallható az itt fellépő fiatalok előadásából, de bizonyítja ezt például a Vörösmarty iskola diákjának, Lugosi Dániel Alinak a sikere, aki a klarinétművészként a Virtuózok című tehetségkutató egyik győztese, és egy nemzetközi klarinétverseny harmadik helyezettje is.

A polgármester miközben felvázolta azt a rengeteg szakmai ötletet, újítást, amelynek az intézmény a sikerét köszönheti, kifejtette: e hangversenyek azért is fontosak, mert a zene segíthet abban, hogy világunk szebb és tisztább legyen.

 

 bp18.hu, K. Gy.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva