A Zenevár ovi is játékosabb lett

Szerző • 2019-09-10 • Hírek, Közélet A Zenevár ovi is játékosabb lett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva684

Ünnepélyes keretek között szeptember 4-én adták át a gyerekeknek a Zenevár óvoda udvarán felszerelt új játszóeszközöket. Az önkormányzat programjában immár ez volt a negyedik ilyen kerületi intézmény, amely idén mintegy hárommillió forint értékben új játszóeszközöket kapott, és a sornak még nincs vége, mert az ősz folyamán további óvodák udvara is gazdagabb lesz – olvastuk a bp18.hu-n.

Galgóczy Zoltán a játszóeszköz-átadó sorozat negyedik állomásán az egyik legnagyobb fejlesztésnek nevezte a Zenevár ovi udvarán elkészült játék és készségfejlesztő lehetőségeket. Az alpolgármester hozzátette, hogy a most felszerelt trampolin és az egyensúlyt javító padok és eszközök, valamint a csúszdás vár, és a fészekhinta elkészülte nem csak a gyerekeknek nagy öröm, hanem azoknak is, akik ezt az örömöt látják az arcokon.

Ha a gyerekek jókedvűek, derűsek, annál nagyobb öröme nem lehet egy óvodapedagógusnak, és a szülők is akkor lehetnek nyugodtak, ha az óvodások jó körülmények között, biztonságos helyen töltik játékkal a napjaikat.

Játék és képesség

Kádár Tibor az óvodában az elmúlt években megvalósult fejlesztésekre hívta fel a figyelmet, arra, hogy minden évben sikerült valamit megújítani a gyermekintézményekben. A körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a játszóeszköz-fejlesztési programban az óvodák választották ki, hogy milyen játékokat szeretnének az udvarra. Mindenhol fontosnak találták a vezetők és az óvodapedagógusok, hogy ne csak játszanak a gyerekek, hanem egyúttal a képességeiket is tudják fejleszteni.

A képviselő hozzátette, hogy kilenc évvel ezelőtt ennek az óvodának még nagyon üres volt az udvara, volt tehát mivel megtölteni. Ez az óvoda vállalta két évvel ezelőtt, hogy autista gyerekeket is integrál, valamint nagyon sokáig ez az óvoda látta el a roma kisebbségi gyerekek nevelését is a kerületben. Ez a rengeteg plusz szolgáltatás mindenképpen indokolttá tette azt a nagyságrendű fejlesztést, ami most az óvoda udvarán megvalósult.

Minden mozgásra

Vecsei Brigitta az átadó rendezvény előzményeiről elmondta, hogy a kollégáival úgy gondolták, hogy egy olyan érzékelő-mozgásos kertet kellene létrehozni, amely a gyerekek valamennyi érzékszervére hat. A zenevár óvoda vezetője szerint a most átadott játszószereken a járástól kezdve a csúszáson és mászáson keresztül minden mozgást kipróbálhatnak a gyerekek, ami a fejlődésükhöz szükséges, illetve nem csak mozgásos, hanem egyéb érzékszervre ható játékokkal is sikerült a kertet színesebbé varázsolni.

Bevallom, hogy mi felnőttek is kipróbáltunk egy-két játékot és jó volt újra gyereknek érezni magunkat. Úgy gondoljuk, hogy ha ezek a játszóeszközök minél több szervre hatnak, annál több élményt adhatnak a gyermekeknek – tette hozzá Vecsei Brigitta

A Zenevár óvodában a játszóeszközöket vidáman birtokukba vevő gyerekek arcáról az említett élmény leolvasható volt.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva