Adventi és karácsonyi dalok a templomban

Szerző • 2019-12-19 • Hírek, Közlekedés Adventi és karácsonyi dalok a templomban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva286

A korábbi évekhez hasonlóan a Szent László Plébániatemplom adott otthont a német nemzetiségi kórusok hagyományos pestszentlőrinci adventi találkozójának és koncertjének. A házigazda, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Németszármazású Polgárai Egyesületének Liederschatz kórusa a már szinte állandó fellépőnek számító XVI. kerületi Rozmaring Kórussal és a békásmegyeri Ludwig Hollos Kórussal együtt lépett fel.

Ebben az évben vendéget is hívtak a találkozóra, a műsort az Ozvena Budapesti Szlovák Kórus kitűnő műsora nyitotta meg. A repertoárjukban gregorián ének és Franz Schubert Ave Mariája mellett egyebek között Tom Fettke amerikai kortárs szerző gospel dalaiból is elhangzott egy, a Swinging Gloria.

A Rozmaring Kórus a vallásos ihletésű dalok mellett karácsonyi dalcsokorral készült, a Ludwig Hollos kórus klasszikus adventi, karácsonyi dalokat adott elő. A házigazda Liederschatz német dalai között olyanok is voltak, amelyeket Bácskában vagy Baranyában gyűjtöttek.

A templomi környezetben felcsendülő dalokkal a kórustalálkozó résztvevői idén is méltóképpen ünnepelték az adventet.

Forrás: bp18.hu/P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva