Adventi gyertyagyújtás Pestszentimrén

Szerző • 2015-12-02 • Hírek, Közélet Adventi gyertyagyújtás Pestszentimrén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva980

A Szent Imre-templomban rendezett zenés, énekes műsorral egybekötött összejövetel során gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját Pestszentimrén, a Hősök terén. Az Együtt Pestszentimréért Egyesület ötödik alkalommal rendezte meg az ünnepi gyertyagyújtást, ám ezúttal nem csak szabadtéri programként zajlott az esemény.

Az elmúlt évek során előfordult, hogy kegyes volt hozzánk az időjárás, de gyújtottunk gyertyát mínusz 10-15 fokos hidegben is. Úgy gondoltuk, hogy a templom megfelelő helyszíne lenne egy adventi összejövetelnek, és szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a pestszentimrei egyházközséggel közös programmal – mondta Újvári Miklósné, az EPE elnöke.

advent01_bent

Az ünnepi műsorban először az egyházközségbeli, zenét tanuló gyerekek közül léptek fel néhányan. Az alkalomhoz illő zeneművek, dallamok hegedűn, csellón, fuvolán és fagotton szólaltak meg. A szervezők remélik, hogy az idei első próbálkozást követően jövőre még több gyerek mutatja be zenei tudását advent előestéjén. A jövő zenészei után Draskóczy Zoltán gitárművész muzsikája, majd a Vörösmarty Családi Kórus énekei zengtek a templom falai között. A zenés műsor felvezetőjében elhangzott Pilinszky János A várakozás szentsége című írása.

advent02_bent

Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően a rendezők forró teával, forralt borral – mindkettő elkelt a havas-esős időben – és pogácsával kínálták a jelenlévőket. Az adventi összejövetelen részt vett Szarvas Attila alpolgármester és Bauer Ferenc önkormányzati képviselő is.

Az Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól – a görög katolikusoknál hatodik vasárnaptól – karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig, január 6-ig tart.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva