Adventi hangolódás

Szerző • 2014-11-19 • Hírek, Kultúra, Művészet Adventi hangolódás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1029

Hagyományos ünnepi hangversenyt rendez a Dohnányi zeneiskola decemberben, advent harmadik vasárnapján. A koncert meghittebbé varázsolja a karácsonyvárás időszakát.

A Dohnányi Ernő Zeneiskola december 14-én 16 órakor tartja hagyományos adventi hangversenyét a Kossuth téri református templomban. Ez alkalomból olyan különleges ünnepi műsorral és ritkábban játszott darabokkal várják a vendégeket, amelyek a karácsony közeledtével meghitt, békés hangulatot hoznak az adventi várakozás napjaiba, és emelkedetté teszik az ünnepi készülődést.

A hangversenyt, amelyen fellép az iskola csellóegyüttese, gyermek vonószenekara, ifjúsági fúvószenekara és vonószenekara, valamint a kórus, Konkolyné dr. Kovács Ilona zenetörténész vezeti. A koncerten olyan klasszikusok csendülnek majd fel, mint Schuberttől a Német mise, Bachtól az Air és Corellitől a „Karácsonyi” Concerto Grosso, illetve néhány ismert karácsonyi dallam is felhangzik. A hangversenyre a belépés díjtalan.

adventi

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva