Adventi hangulat másképp egy bölcsi előtt

Szerző • 2015-12-07 • Hírek, Közélet Adventi hangulat másképp egy bölcsi előtt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva800

A Hétszínvirág Bölcsőde előtt rövid időre megszűnt az autós közlekedés december 4-én, mert adventi ünnepségen vettek részt a Lakatos-lakótelepiek. A bölcsőde előtt található tizenhét méter magas fenyőfa ünneplőruhát öltött, csillogó díszekkel, fényfüzérekkel ékesítve várta a kicsiket és nagyokat.

A járda szélén felállított sátrakban forró teát, illatozó pogácsát és sült gesztenyét lehetett kapni.

Az adventi hangulatot fokozta, hogy a Dohnányi Ernő Zeneiskola növendékei megszólaltatták a Mennyből az angyal című darabot trombitán, majd a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium leánykara tolmácsolásában elhangzott többek között a Csillagfényes csöndes éjjel című kórusmű, Bárdos Lajostól a Karácsonyi bölcsődal Bereczki Klaudia vezényletével, zongorán Reitmann Erika működött közre.

Ezt követően Ughy Attila polgármester lépett a mikrofonhoz. – Jézus születésének megünneplésére lélekben fel kell készülni – mondta a polgármester. – Az adventi időszak azért is fontos, hogy felkészüljünk arra, hogy családtagjainkat az ünnepek alatt még nagyobb szeretettel tudjuk fogadni, nem csak elviselni, és az együtt töltött idő kellemesen teljen el.

hetvirag01_bent

Azt remélem, hogy az adventi időszak mindenkit rádöbbent arra, hogy a szűkebb és tágabb családja egyetlen és megismételhetetlen. És minden pillanat, amit az adventi időszakban vagy karácsonykor velük együtt el tud tölteni, lehet, hogy az utolsó. Ennek a felelősségével kell mindenkinek erre az ünnepre készülni.

A polgármester beszédét követően a Cseperedő, a Zenevár és a Szivárvány óvoda apróságai adtak műsort, majd az ovisok díszeket helyeztek fel a fenyőfára.

hetvirag02_bent

Hagyományteremtő szándékkal tavaly szerveztük meg először a Lakatos-lakótelepi adventet – mondta Kádár Tibor önkormányzati képviselő. – Olyan közösségépítő programra gondoltunk, amely kicsit más, mint a megszokott, de azért adventi hangulata van.

A rendezvényen részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő, Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármester, Torma Beáta önkormányzati képviselő is.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva