Adventi ünnep a Bazilikánál

Szerző • 2015-11-15 • Hírek, Programok Adventi ünnep a Bazilikánál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva915

Hazánk egyik legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetességénél, a budapesti Szent István Bazilika előtti területen rendezik meg az adventi időszak leglátványosabb találkozópontját Budapesten november 27-től január 2-ig – írja a zene.hu.

Ezeken a napokon látványos vizuális élmények várják az érdeklődőket: a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán este 30 percenként színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmeket vetítenek. Ráadásul rendhagyó módon 3D-ben, amihez a tér és a belváros ünnepi fényei asszisztálnak majd.

A 35 napos programra a szervezők változatos rendezvényekkel, egy nagy korcsolyapályával és jótékonysági események sorozatával várják a magyar és külföldi családokat, baráti társaságokat.

A 200 négyzetméteres pályát ingyenesen lehet majd használni – aki magától erre nem lenne még képes, azoknak korcsolyaoktatást szerveznek a helyszínen, minden hétvégén. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a vásáron berendezett „szeretet.éhség.” sütödéjében az önkéntesek a látogatókkal, és a szervezetet segítő meglepetésvendégekkel közösen készítik a mézeskalács szíveket, amelyekkel az adományozóknak mondanak köszönetet.

A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai street food (erről bővebben itt olvashatnak)kiállítók sorakoznak majd fel.

A több mint harminc kiállító utcai étkezés híveinek palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal készülnek.

További információk és programok itt találhatók. Már előre is jó szórakozást kívánunk!

Fotó: adventiunnep.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva