Ajándék játszótér gyereknapra

Szerző • 2015-06-09 • Fejlesztések, Hírek Ajándék játszótér gyereknapra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1096

Új játszóteret adtak át a Havanna-lakótelepen. A Kondor Béla sétány végén kialakított családi parkban kétmillió forint értékben helyezett el játékeszközöket a Jövő Ifjúságáért Egyesület.

A Jövő Ifjúságáért Egyesület az Európai Unió támogatásával megvalósult, az Európai Szociális Alapból finanszírozott TÁMOP 5.5.4-13/1-2013-0018 nyertes pályázatnak köszönhetően május 31-én játszóteret avatott a Havanna-lakótelepen. A kötetlen családi délelőttön bográcsban rotyogott a babgulyás, volt gyöngyfűzés, arcfestés, drámajáték, gitároktatás, és persze a gyerekek kipróbálhatták az új játszóteret.

Az eseményen részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő, Szarvas Attila alpolgármester és Havasi Zoltán önkormányzati képviselő is.

Ezt a pályázatot 2013-ban nyertük meg, s a keretében lakossági információs és szolgáltatóirodát hoztunk létre a lakótelepen. A környéken élők ennek nyitóünnepségén szavazhattak, hogy hova és milyen játékokkal képzelnek el egy új játszóteret. Ezt követően a kívánságok és a költségvetés összehangolásával, a Kondor Béla sétány és a Kolozsvár utca sarkán építettük fel a hintával, csúszdával, homokozóval és egyéb játékokkal felszerelt játszóteret.

jatszoter01_bent

Ez a terület ideális választásnak bizonyult, mivel a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet korábban már kialakított itt egy családi szabadidőparkot, ahol lehetőség van sütögetésre és bográcsozásra, viszont mindeddig hiányzott valami, ami a gyerekeket is leköti – mondta Lukács László.

Az egyesület elnöke hozzátette, hogy a családi park lehetőségeit már tovább is gondolták, s remélik hogy a jövőben pályázati forrásokból, illetve az önkormányzat támogatásával egy futballpályát, valamint kültéri pingpongasztalokat és más szabadidős eszközöket is telepíthetnek ide.

A gyerekek már ennek a játszótérnek is felhőtlenül örültek, és alig akarták elhinni, hogy a játékokat a gyermeknap végén nem viszik el, hanem örökre ott maradnak nekik.

Reméljük, hogy ez a játszótér hosszú időn keresztül fogja ékesíteni a lakótelepet – mondta Havasi Zoltán. – Ugyanakkor bízom benne, hogy az önkormányzat támogatásával a jövőben még több olyan maradandó értékkel gazdagodhat a lakótelep, amely élhetőbbé és sokszínűbbé teszi az itt élő emberek mindennapjait.

bp18.hu, Csernai Mariann

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva