Ajándék padok a Büdi-tónál

Szerző • 2015-03-31 • Hírek, Közélet Ajándék padok a Büdi-tónál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1801

Nyolc új padot adott a Kispesti Hőerőmű ajándékba a XVIII. kerületnek, a Büdi-tó környezetének parkosításához. A modern pihenőpadoknak köszönhetően ismét valamivel otthonosabbá vált a kitisztított tófelület környéke.

Jung Ferenc az erőmű igazgatója a padok átadásakor elmondta, hogy az ajándékkal oldani szeretnék azt a hangulatot, hogy az erőműről az embereknek csak a környezetszennyezés jusson az eszébe.

A kor legmodernebb technikája van beépítve a kispesti, az újpesti és a kelenföldi erőműbe is, így ezekről azt mondhatjuk, hogy környezetbarát erőművek. Ennek jegyében örömmel tettünk eleget annak a felkérésnek, hogy részt vegyünk ennek a szimpatikus kis területnek, a Büdi-tó környékének a rendbetételében. Azt gondolom, hogy a kerület elfogadta az erőművet, jó a kapcsolatunk, és szeretnénk, hogy az itt élők jó érzésekkel használják ezt a nyolc padot – fogalmazott Jung Ferenc.

A cél mindenképpen az, hogy a Büdi-tó körül egy pihenőpark létesüljön. Lévai István Zoltán alpolgármester a jövőben is számít az erőművel való együttműködésre.

pad02_bent

A képviselőtestület 21 millió forintot szavazott meg a terület fejlesztésére. A közeljövőben döntünk arról, hogy milyen funkciókkal bővítsük a tó környékét, hiszen a cél egy szabadidőpark kialakítása – mondta az alpolgármester.

Sokan járnak ide futni, ezért megvizsgáljuk azt, hogy a tó körüli út jelenlegi faháncs burkolata megfelel-e a célnak, vagy esetleg van-e lehetőség egy speciális futófelület létesítésére. Fitnesz eszközök kihelyezéséről is lehet szó, és a vasút zajának csökkentése is szóba került, amit egy fasor ültetésével lehetne csillapítani.

A Büdi-tó környezetének rendezése idén is folytatódik. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. március végére befejezte a területen található elöregedett, balesetveszélyes fák kivágását, illetve gallyazását, és az évek során a területre hordott hulladék elszállítása is folyamatos.

Ebben az évben elvégezzük a területen található úgynevezett Keleti tó geodéziai felmérését, talaj és talajvíz vizsgálatát is, és ennek eredményétől függően tervezzük a további munkákat – tájékoztatott a Büdi-tavat érintő munkálatokról Forgács Edit, az önkormányzat Környezetvédelmi Csoportjának ügyintézője.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva