Ajándékot ad az önkormányzat az ifjú pároknak

Szerző • 2015-05-23 • Hírek, Közélet Ajándékot ad az önkormányzat az ifjú pároknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva15251

A házasság intézményének támogatása mellett kötelezi el magát az önkormányzat azzal, hogy megajándékozza a kerületben házasodó párokat.

Rövid ideig, két-három évig volt hagyomány korábban, 2000 környékén a kerületben a házasságot kötők megajándékozása. A képviselő-testület úgy döntött a május 19-i ülésen, hogy felújítja ezt a tradíciót, ezzel is jelezve: elkötelezetten támogatja a házasság intézményét.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a házasság még mindig a többség ideálja, és remélem, minden korosztályban – fogalmazott az előterjesztésében Dömötör István. – Fontosnak tartom, hogy a kerület vezetése kifejezésre juttassa, hogy a házasság mint jogi intézmény különösen méltányolandó és támogatandó.

Az előterjesztő egyébként korábban megkereste a témával kapcsolatban a kerülettel határos városrészek és települések, illetve a nagyobb bevétellel rendelkező budapesti önkormányzatok illetékeseit. A felmérésből az derült ki, hogy a legtöbb helyen legfeljebb emléklappal vagy a díszborítós anyakönyvvel gratulálnak a házasságkötéshez. A XVIII. kerület tehát úttörőnek számít ezzel a kezdeményezéssel.

A megszavazott ajándékra azok a párok lesznek jogosultak, amelyek a kerületben kötnek házasságot, és legalább egyikük állandó lakcímmel rendelkezik itt. (Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a házasságkötések legalább 70 százalékára igaz.) A fiatal házasok díszoklevelet és ajándékcsomagot kapnak majd.

bp18.hu, K.Gy.

(Címlapkép: deviantart.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva