Akadémia: Egész évben futball

Szerző • 2015-07-16 • Hírek, Sport Akadémia: Egész évben futball bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2385

A Városgazda Utánpótlás Akadémia Strandlabdarúgó és Futsal szakosztálya egész évben várja a labdarúgás szerelmeseit, hol a teremben, hol a napsütéses homokban. A nyáron folyamatos táborokkal, strandlabdarúgással, ősztől pedig futsallal várja az érdeklődőket Szabó László szakosztályvezető.

Mindkettő sportág érdekessége, hogy a nagypályás foci szezonális kiegészítő sportágai egyben, amelyek mára önálló szakággá nőtték ki magukat.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia július 1-étől indította a Strandlabdarúgó és Futsal szakosztályát, amely egyből egy örömteli eseménnyel indult. Ugyanis a Bokay-kerti gyereknapon átadásra került az a homokos strandlabdarúgó pálya, amely jelenleg Budapest egyedülálló strandfoci helyszínéül szolgál. Ezzel is erősítve a „legsportosabb kerület” imázsát. A szakosztály vezetése nem várakozott, egyből megkezdték az edzéseket, elindították a táborokat, sőt, június 28-án még egy strandfoci tornát is rendeztek.

strandfoci01

„Három korosztálynak szerveztük a strandfoci tornát, melyen 10 csapat küzdött meg egymással. A Városgazda Akadémia a Szigethalom, a Dunakeszi Kinizsi és a Kastélydombi SE csapataival mérhette össze tudását. Ezzel a rendezvénnyel a célunk egyértelműen a strandlabdarúgás sport megismertetetése és megszerettetése volt, ami úgy vélem, hogy a napi 400 nézővel és a gyerekekkel igazán jól sikerült.

strandfoci02

Az U11-es és U13-as korosztályban a mi gyerekeink győzedelmeskedtek. Mivel U9-es csapatunk nem volt, így a Dunakeszi Kinizsi csapata nyerte a saját csoportját.” – mondta Szabó László szakosztályvezető.

Az akadémia két turnusban szervez tábort, július 13-17 között, illetve a július 20-24 közötti időszakban.


A többi szakosztályhoz hasonló időbeosztással és programmal megtartott tábor valódi élményt jelent a lurkóknak, így érdemes kipróbálni a strandfoci sajátos hangulatát. Napi két edzés, strandolás és kalandpark is várja a jelentkezőket, amely után a záró bográcsozás sem maradhat el.

strandfoci03

– A strandlabdarúgás tökéletes kiegészítő sportága a nagypályás labdarúgásnak, de önállóan is űzhető. Sokkal technikásabb az a nagypályás focista, aki vagy strandfocizik, vagy futsallozik. Trükkösebb, gyorsabb mozgást igényel és rendkívül fejleszti a gyerekek taktikahűségét. A felnőtt Futsal csapatunkkal az NB2 Középső csoportban próbáljuk meg az indulást.

strandfoci04

A gyerekekkel pedig különböző tornákon indulunk majd el. A vezetőedzőnk a 110-szeres válogatott jelenlegi csapatkapitány, Ughy Márk, aki ezen felül 8-szoros magyar bajnok. A kapus edzőnk Ács Gábor pedig 6-szoros magyar bajnok. A csapatban van továbbá Balogh Zsolt UEFA B-Licence-s edző – nyilatkozta a szakvezető, majd hozzátette:

a strandlabdarúgásban egy Dél-pesti lokális központot szeretnék létrehozni, hiszen a sportág most került a Bozsik programba és a diákolimpia programjába is. Ezért várjuk szeretettel a fiatalokat U9-től egészen a felnőtt korig!
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva