Akadémiai kupagyőzelem a vízben

Szerző • 2016-02-12 • Hírek, Sport Akadémiai kupagyőzelem a vízben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva846

A Városgazda Utánpótlás Akadémia vízilabda csapata nyerte meg a saját szervezésű I. Városgazda Vízipóló Kupát szombaton. Mivel a nyakunkon a bajnokság, így szükség volt egy felkészítőtorna megrendezésére, melyre a velünk jó kapcsolatot ápoló csapatokat hívtuk meg.

Fantasztikusan sikerült a pólósaink szereplése a Kőér utcai sportuszodában a hétvégén. Már az első mérkőzésen az OSC ellen sikerült egy gólzáporos és nagyon szép arányú győzelmet aratni. Ez mind a lelkes és bátor játéknak volt köszönhető. Végeredmény 16-2 a Városgazda javára. Kun György szakosztályvezető szerint könyvelhető volt az első győzelem, de akkor még úgy tartotta, hogy a következő meccsek nehezebbek lesznek – írta beszámolójában az akademia18.hu.

A második mérkőzésre egy meccsnyi pihenő után került sor az YBL Hegyvidék ellen. Bár az első negyedben még egy gólos különbséggel vezettünk, Kun György a szünetben feltüzelte a játékosokat és sorra ontották a találatokat.

vizilabda01_bent

Sajnos szusszanásnyi idő sem maradt ifjú titánjainknak, máris vízre kellett szállniuk, hogy megküzdjenek az Angyalföldiek ellen. A többihez képest meglehetősen gólszegény találkozón ismét a Városgazda pólósai győzedelmeskedtek, ezzel beállítva a sima 3 meccses és ezáltal a kupagyőzelmet.

Mérkőzések legjobbja a saját nevelésű Pipek Olivér volt, aki szemmel láthatóan bátor játékával kitűnt a mezőnyből és a csapat legtöbb gólját is ő szerezte.

Úgy próbáltam megszervezni, hogy egy felkészülési torna legyen a jövő héten induló 2001-es Gyermek Bajnokságra. Megpróbáltam hasonló képességű csapatokat meghívni, hogy leszűrhessem, hogy éppen hol tartunk és hová kell még fejlődnünk. Szerencsésen alakultak a mérkőzéseink, mert sikerült mindhárom meccset megnyernünk és ezzel megnyertük a tornát. Összességében abban bíztam, hogy olyan játékot tudunk nyújtani, amit szeretnék látni a bajnokságban. Úgy érzem ez többé-kevésbé de sikerült.” – Kun György szakosztályvezető

vizilabda02_bent

Eredményeink:
VUA – OSC 16:2
VUA – YBL 9:7
VUA – ASI 7:3

Akadémiánk vízilabdásai február 13-án kezdik meg a Szívós István 2001-es Gyermek Bajnokságot a Bókay-KSI ellen.

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)

varosgatda18.hu/Ferencz Róbert

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva