Akár autóbuszt is vezethetünk a BKV nyílt napján

Szerző • 2015-09-04 • Hírek, Közlekedés Akár autóbuszt is vezethetünk a BKV nyílt napján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2675

Szeptember 6-án, vasárnap 10 és 16 óra között a BKV nyílt napot tart a fővárosi buszközlekedés száz éves évfordulójának alkalmából. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Dél-pesti Autóbuszgarázzsal, a bátrak pedig egy kis ideig kipróbálhatják, milyen érzés buszt vezetni.

A buszgarázsban több ingyenes programmal és játékkal várják a vendégeket, lesz például akadálypálya, autóbusz szimulátor, és önvédelmi bemutató is. Egy Ikarus-buszban a fővárosi buszközlekedés 100 évét bemutató kiállítást is megtekinthetnek a látogatók, de lesz egy meglepetés program is. A BKV honlapja ugyanis arról számol be, hogy az egyik Ikarusban egy rejtélyes „minivilágot” is megcsodálhatnak a látogatók.

Megtekinthető autóbuszok: 

Ikarus 412
Ikarus 521 (Volkswagen – Ikarus Várbusz)
Ikarus 260
Ikarus Agora
Van Hool A 300
Van Hool AG 300
Van Hool NEW A330 CNG
Van Hool NEW AG300
Volvo 7700

A családdal tölthető érdekességeken kívül szakmai programok is lesznek: a járműjavító és szerelő csarnok például szervezett csoportlátogatás keretében lesz megtekinthető, de bemutatják a diszpécserek munkáját is. Aki pedig a fentebb említett szimulátorban már kiélte magát, az oktatóbusz tesztvezetésére is vállalkozhat. A járműt a leggyakoribb, „B” kategóriás jogosítvánnyal is el lehet vezetni, de ehhez regisztrálni kell a helyszínen, vagy a BKV weboldalán. 

A rendezvény menetrend szerinti autóbuszokkal megközelíthető, de a BKV ingyenes buszjáratot indít aznap a KÖKI Termináltól.

Helyszín:
Dél-pesti Autóbuszgarázs, 1194 Budapest, Méta u. 39. 

Forrás, fotó: www.bkv.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva