Akár heti nyolcszor is repülhetünk a norvégokkal

Szerző • 2014-12-11 • Hírek, Közlekedés Akár heti nyolcszor is repülhetünk a norvégokkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1903

Jövő nyártól a norvég légitársaság heti nyolcra emeli Budapestről induló járatainak számát. A jellegzetes piros-fehér festésű gépeivel továbbra is elérhető lesz még Helsinki, Oslo, Stockholm és London Gatwick repülőtere is, valamint átszállással további számos célállomás.

A Norwegian Air Shuttle december 11-én jelentette be a bővítést, ami a 2015-ös nyári szezontól lehetővé teszi, hogy csütörtökön és vasárnap akár két koppenhágai járat közül is választhatunk egy napon belül, a többi napon – szombat kivételével – egy délutáni járat marad továbbra is. A két újabb járatra már foglalhatók jegyek a Norwegian weboldalán.

Figyelemreméltó a Norwegian légitársaság fejlődése Budapesten: az elmúlt években jelentősen növelték az utasszámot járataikon és folyamatos bővítésekkel elérték, hogy mára a top 10 légitársaság között szerepelnek a budapesti repülőtéren – közölte Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: – A Norwegian járatbővítésével még könnyebben elérhetővé válik Koppenhága, illetve innen átszállással számos észak-európai, vagy észak-amerikai város.

norveggep01_bent

A Norwegian Air Shuttle Boeing 737-esei gyakori vendégek Budapesten. Összesen 5 európai város érhető el velük közvetlenül: Helsinki, Oslo, Koppenhága, Stockholm és idén tavasztól pedig már London Gatwick is.
Átszállással további 128 város érhető el a Norwegian járataival szerte Európában, valamint az új, hosszútávú Boeing 787-esnek köszönhetően Észak-Amerikában (New York, Los Angeles, Fort Lauderdale, Oakland – San Fransisco) és a Közel- és Távol-Keleten.

Az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikájának értelmében az EU bármely két repülőtere között akár harmadik EU-ország légi szállítója is indíthat járatokat. Bár Norvégia szorosan véve nem teljes jogú tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légközlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

Tudta?

Clipboard18Norwegian légitársaság Európában elsőként vezette be a szélessávú vezeték nélküli internet szolgáltatást (WiFi) a repülőgépek fedélzetén.

Szintén említésre méltó, hogy a Norwegian flottájában a keskenytörzsű regionális repülőgépek (Boeing 737-esek) mellett 7 interkontinentális Boeing 787 Dreamlinert üzemeltet, amelyekkel a másfél éve elindított hosszú távú járataikat szolgálják ki észak-amerikai és távol-keleti városokba.

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva