Akár milliós támogatást is kaphatnak a kerületi kisvállalkozások

Szerző • 2021-03-30 • Hírek, Közélet Akár milliós támogatást is kaphatnak a kerületi kisvállalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva192

A Városgazda 18 és az önkormányzat intézkedése azokat a vállalkozásokat érinti, akik helyiségbérlettel rendelkeznek, illetve új helyiségbérleti szerződést kötnek a kerülettel. Az eddigi szabályozás szerint a bérleti szerződéseknél 6 havi kauciót kellett fizetnie a bérlőknek. Ez csökken most a felére, hiszen 2021. április 1-jétől a fizetendő kaució minden új bérlemény szerződése esetében 3 hónapra csökken. Azokat is támogatják, akik már most is rendelkeznek ilyen helyiséggel, és nincs 1 hónapnál régebbi bérleti díj tartozásuk, hisz számukra a korábban befizetett hat havi kaució felét visszautalják.

Szaniszló Sándor azt írta Facebook-oldalán, hogy ez azt jelenti, hogy akár százezres visszatérítés is érkezhet a vállalkozók számlájára.

“Az intézkedéstől azt reméljük, hogy egyrészt a konkrét utalással, másrészt a jövőbeni kedvezménnyel segíteni tudjuk a kerületi kisvállakozások fennmaradását, illetve a gazdaság újraindulását Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. Fontos információ azok számára, akik a “mégis van pénz” kommentet már most fogalmazzák, hogy az összes befizetett kaució egy elkülönített számlán van, a befizetés pillanatától kezdve, így a visszafizetendő összeg a költségvetés helyzetétől függetlenül rendelkezésre áll” – írta a polgármester.

A támogatás egyébként összességében tízmilliós nagyságrendű.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva