Akár repülőre is szállhatnak a Bókay-kertben

Szerző • 2015-09-16 • Hírek, Közélet Akár repülőre is szállhatnak a Bókay-kertben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1139

A Bókay-kertben, a teniszpályák szomszédságában egy légcsavaros repülőgép is várja a látogatókat. A gépet a Szeptemberi Kóstolón adták át ünnepélyes keretek között.

Szeptember ötödike mindenképp emlékezetes marad azoknak, akik a közelmúltig Pestszentlőrinc-Pestszentimre egyik jellegzetességének is számító, a McDonald’s étterem melletti piros AN-2 típusú duplaszárnyú repülőgép elszállítása miatt kedvetlenedtek el.

repulo01_bent

Az Önkormányzat vezetését a kerületünkben lévő repülőtér arra ösztönözte, hogy pótolja ezt a hiányosságot. Ezen a napon a Bókay-kertben felállított Morane MS 894A típusú négyüléses repülőgép átadására a nagyközönség számára ünnepélyes keretek között történt meg, ahol jelen volt Ughy Attila polgármester úr és a Bókay-kertet üzemeltető Városgazda18 vezérigazgatója, Banyár László úr is, akik egy beülés erejéig ki is próbálhatták az egyébként már forgalomból kivont gépmadarat.

repul02_bent

A négy személyes repülőgép adatai:

Típus: Morane MS-894A
Gyártó: Morane Saulnier
Fajta: Légcsavaros
Teljesítmény: 220 LE
Utazósebesség: 180 Km/h

A repülőgép nem csupán egy látványeleme a Bókay-kertnek, hanem csoportosan, előre bejelentkezve ki is próbálható.

Forrás: varosgazda18.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva