A klasszikustól, akár a jógáig

Szerző • 2014-09-30 • Hírek, Sport A klasszikustól, akár a jógáig bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1162

A kerület legnagyobb tánciskolája található az Üllői út 386. szám alatt, korszerűen felszerelt tánctermekkel, jó megközelíthetőséggel, bővülő program- és bérlési lehetőségekkel, Pestszentlőrinc központjában. Molnár Ferencet, a Dance City Center vezetőjét kérdeztük.

– Árulja el, mitől olyan népszerűek?

– Talán azért, mert egyre többen tudják, hogy minőségi munka folyik a falaink között, talán azért mert szerteágazó programokkal várunk mindenkit az óvodásoktól az iskolás korúakig, s azon túl is.
– Ezek alapján elmondható, hogy azért, mert „egyben van” a Dance City Center?
– Remélem, nem kiabálunk, s nem túlzunk el semmit, de momentán úgy néz ki, rendben van a szakmai munka, s ez a legfontosabb.

Több mint tánc

– Mivel lehet gazdagabb, ügyesebb az a gyermek, aki eljön az önök centerébe?
– Aki bennünket választ, az családias közegben, szeretettel is kísérve tanulhat például musical-táncot, jazzt, de akár hipp-hopp-ot is. Tudni kell, hogy az iskolánknak nem elsődleges célja a tanulóit különböző versenyekre küldeni, mert mi inkább a társművészetekkel kívánunk együttműködni. Például a Dohnányi Ernő Zeneiskolával, ami valódi művészeti élményt nyújt a tanulóinknak, a jövő táncosainak.
– A táncot önöknél megtanulni kívánókat megérintett már a siker?
– Eddig két alkalommal szerepeltünk, léptünk fel. Elmondhatom, igazi siker volt a gyerekeink számára. A táncszámainkat klasszikusok műveiből állítottuk össze, ami már önmagában is felkelti a figyelmüket. Azt tapasztaltam, hogy ez által sokkal többet adunk nekik, mint csupán a puszta mozgást, táncot.

Szabad kapacitás

– Mit tegyen az, aki a Dance City Center tagja akar lenni?
– Ez egyszerű. Jöjjön el hozzánk, mi felkaroljuk, s igyekszünk a legtöbbet kihozni belőle. Mivel az iskolánkban a nagy „forgalom” ellenére is van még szabad kapacitás, a délelőtti órákban a baba-mama tornán túl, érdeklődés esetén még elférnének foglalkozások a tág termekben.
– Mint például?
– Mint például jóga, zumba, netán pilates.

bp18.hu, R.F.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva