Álarcosok és jelmezesek a Múzeumsarokban

Szerző • 2015-02-27 • Család, Hírek Álarcosok és jelmezesek a Múzeumsarokban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1662

Farsanghoz kapcsolódó családi délutánt rendezett a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény február 14-én a Múzeumsarokban, az érdeklődők korabeli jelmezekbe is bújhattak.

A program résztvevői régi korok öltözékeivel ismerkedhettek meg a kiállításban, sőt néhány ruhamásolatot fel is próbálhattak. Az öltözködést alkotás követte, mindenki saját tervezésű álarcot készített, festéssel, ragasztással, különböző alapanyagok felhasználásával.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A hagyományos farsangi álarcok mellett, télűző maszkok is készültek. A kivetítőn régi ünnepi, hétköznapi és farsangi öltözékek fotói futottak, a program egy óriás papírbáb közös megtervezésével és elkészítésével zárult.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A közös munka eredményeként vágással-festéssel-ragasztással született piros szoknyás, kötényes életnagyságú lányfigura született, amely a Múzeumsarok kirakatában csalogatja az érdeklődőket a következő családi délutánokra.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény 2014 novembere óta havonta egy szombat délutánon rendez családi délutánokat. A programokra egyre többen érkeznek, a farsangi délutánon telt ház volt a kiállítóteremben, több visszatérő résztvevővel.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A családi délutánok célja az állandó és időszaki kiállítások és településünk történetének, az egykor itt élt hírességek, a régi lőrinciek ünnepeinek és hétköznapjainak megismertetése, minden alkalommal különböző kreatív alkotási formákkal színesítve a programot.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

A következő családi délutánon, 2015. március 21-én a közlekedés lesz a téma. Megismerkedünk Pestszentlőrinc és Pestszentimre régi és mai közlekedésével, és újrahasznosított anyagokból a jövő járműveit készítjük el.

Rozgonyi Sarolta

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva