Albérletet keres Budapesten? Ezek az átlagárak!

Szerző • 2018-05-10 • Hírek, Közélet Albérletet keres Budapesten? Ezek az átlagárak! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1108

Az index.hu arról írt, hogy az ingatlan.com közleménye szerint a fővárosban 10 százalékkal drágábbak most az albérletek, mint egy éve. Teljes Budapest területét nézve 149 ezerbe kerül egy 140 négyzetméter alatti lakás bérleti díja havonta.

A kutatás szerint a legolcsóbbak a XVII. és a XXI. kerületek, ezeken a területeken 100-110 ezer forintért már lehet albérletet találni. A legdrágább az V. kerület, itt dupla ennyit kell fizetni. Ami pedig a kerületünket illeti, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén 120 ezerbe kerül egy albérlet, de a 40 négyzetméternél kisebb garzonokat már havi 80 ezerért is kiadják.

A garzonokra vonatkozó átlagár Budapesten egyébként ennél valamivel magasabb: 100 ezer forint. Az Index cikke arra figyelmeztetett, hogy a garzonokkal óvatosan kell bánni: bár az áruk alacsonyabb, de ha ár/érték arányt nézünk, (ebben az esetben a ft/négyzetmétert), akkor megfigyelhető, hogy valójában a garzonok ára magasabb – persze még így is megéri sokaknak a kisebb lakás.

Önök mit gondolnak ezekről az árakról?

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva