Állati érdekes rakományú gép szállt fel Ferihegyről

Szerző • 2017-08-18 • Hírek, Közélet Állati érdekes rakományú gép szállt fel Ferihegyről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva429

Tizennégy Magyarországon tenyésztett versenylóval a fedélzetén szállt fel a Liszt Ferenc Repülőtérről, azaz Ferihegyről a múlt héten egy gép. A fogathajtásra specializálódott lovak egy különleges konténerben kaptak helyet.

A bud.hu-n olvasható beszámoló szerint tartott múlt héten Kínába repült fel a a Cargolux légitársaság Boeing 747-es teherszállító, hatalmas gépe a magyar lovakkal együtt. Az aranyat érő állatokat egy komplett gondozói és állatorvosi stáb kísérte távol-keletre.

A repülés élményét 12 órán keresztül átélő pacik új, kínai tulajdonosaikhoz kerültek, szerencsére épségben megérkeztek új hazájukba.

Magyarország tavaly előtt még nem szállíthatott lovakat a levegőben, erre 2016-ban kaptunk engedélyt:

“A Liszt Ferenc repülőtéren egyébként a mostani volt az első Kínába tartó ló export szállítmány.” – írta a lap.

A Cargolux társaság egyébként hetente háromszor szokott közlekedni Budapesten. Chris Nielen, a légitársaság kereskedelmi alelnöke a lapnak elmondta, hogy az állatszállítás a cég egyik alaptevékenysége.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy igazi sikertörténet részesei lehettünk, hiszen Budapestről Kínába még soha senki nem szállított lovat repülőgéppel. A teljes speciális élőállat szállítással foglalkozó csapatunk azon dolgozott, hogy a lovak a legjobb körülmények között jussanak el a Távol-Keletre. Külön köszönettel tartozunk ezért a magyar stábunknak, akárcsak valamennyi érintett félnek, aki részt vett a projektben.” – újságolta Szigeti Dénes, a 14 ló szállítását megszervező Hellmann Worldwide Logistics magyarországi légiáru vezetője.

A lap megjegyezte, hogy a XVIII. kerületben található budapesti repülőtér idén júliusig több mint 72 ezer tonna árut kezelt, ami közel 20 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

René Droese ingatlangazdálkodási igazgató fontos információt közölt: elmondta, hogy a Budapest Airport a közeljövőben új légiáru kezelő központot építi, és itt már tervezik a kifejezetten állatok kezelésére szolgáló létesítmények építését is.

Így a jövőben jószerével bármilyen különleges ellátást vagy törődést igénylő állatot is lehet Budapestről repülővel útnak indítani a világ bármely pontjára.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva