Állatkínzó kutyaszaporítás a 18. kerületben – videóval

Szerző • 2015-04-25 • Hírek, Közbiztonság Állatkínzó kutyaszaporítás a 18. kerületben – videóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1957

Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta lakossági bejelentés alapján a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). A budapesti XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották. A helyszínen talált 80 kutya és 3 perzsa macska átmenetileg egy állatvédő szervezethez került.

A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák (chivava-k, bolognese-k, kopaszkutyák, beagle-k, angol bulldogok) elhanyagoltan, piszokban, bűzben, zsúfoltan „éltek” a házban. A pár hónapos növendékeket sötét, fénytelen pincében tartották, a kutyák többsége csapzott, ápolatlan volt, oltási státuszuk ismeretlen és chippel sem rendelkeztek.

Az ingatlanon pár napos, és hetes almokat és friss hasi sebbel rendelkező szukát is találtak az ellenőrök. A padláson 3 perzsa macskát tartott a tulajdonos.

A helyszínen tapasztalt embertelen körülmények miatt a KÜI szakemberei – bűncselekmény alapos gyanúja alapján – azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. A haladéktalanul megtett rendőrségi intézkedésnek köszönhetően az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.

(Forrás, fotó: portal.nebih.gov.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva