Almát és krumplit kaptak a szépkorúak

Szerző • 2014-10-26 • Család, Hírek, Közélet Almát és krumplit kaptak a szépkorúak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1156

Háromnapos krumpli- és almaosztással folytatódott az önkormányzat idei jótékonysági akciója, amelynek keretében a kerületben élő 65 éven felüliek kapnak élelmiszercsomagot.

Háromnapos krumpli- és almaosztással folytatódott az önkormányzat idei jótékonysági akciója, amelynek keretében a kerületben élő 65 éven felüliek kapnak élelmiszercsomagot. Október 20. és 22. között négy helyszínen vehették át a szépkorúak az idényjellegű adományt, az almát és a krumplit.
Az élelmiszerosztás minden nap hosszú sorokat alkottak az adományra várók, de valamennyi helyszínen, így a Kondor Béla Közösségi Ház és a Pestszentimrei Sportkastély mellett is gördülékenyen folyt a fejenként 5 kilogramm alma és 10 kilogramm krumpli szétosztása.

Clipboard15

Senki sem marad ki

Az előzetesen vártnál sokkal többen érkeztek az élelmiszerosztás helyszíneire, így akadtak olyanok is, akik most nem tudták átvenni a krumpli és az almacsomagot, pedig a megrendelt mennyiséget a korábbi hasonló alkalmak tapasztalatai alapján számították ki. Az önkormányzat ugyanakkor jelezte, hogy természetesen senki sem marad élelmiszeradomány nélkül, mert valamennyi arra jogosult utólag megkapja az almát és a krumplit. A XVIII. kerületben közel 20 ezer 65 éven felüli nyugdíjas él.
Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is elkötelezett a rászorulók segítésében.

– A jövőben is szeretnénk folytatni az elmúlt években hagyományossá vált gondoskodó programjainkat, így az idényjellegű vagy éppen a tartós élelmiszercsomagok kiosztását, legyen az akár ünnephez köthető, vagy csak egyszerű hétköznapi segítség – fogalmazott Lévai István Zoltán.

Clipboard58

További segítség

A húsvéti tartósélelmiszer, illetve a mostani krumpli és almaosztáson túl idén még a karácsonyi élelmiszercsomagra számíthatnak a nyugdíjasok, mivel az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy ha lehetősége adódik, akkor segíteni tudjon. A kerületben élők, ezen belül a szociálisan legjobban rászorulók, mindezen túl továbbra is számíthatnak a helyi civil és karitatív szervezetek segítségére is.
Pestszentlőrinc-Pestszentimrén gyakori a tartós élelmiszer- vagy melegétel-adomány is. Az önkormányzat és a helyi civil szervezetek igyekeznek rendszeresen segíteni azokon, akiknek az alapvető élelmiszerekre is alig telik. Az effajta segítség mára már természetessé vált. Egy-egy hasonló akcióban ugyanis megnyilvánul a közösség tagjainak az egymásra utaltsága.

Ughy Attila polgármester a mostani akció értesítőjében felvetette, hogy a magyar ember nem szeret kérni.
Ugyanakkor a különböző jótékonysági akcióknak éppen az az egyik üzenete, hogy sok a rászoruló ember, akinek egy ételcsomag, egy zsák krumpli és néhány kiló gyümölcs is rengeteget számít, és nekik kérés nélkül is minél jobban és minél többet kell segíteni.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva