Szeptembertől már angolul is tanulhatnak a nyugdíjasok

Szerző • 2014-06-13 • Egyéb, Hírek, Könnyű, Kultúra, Oktatás, Programok, SzórakozásHozzászólások (0)2462

A sikeresen működő Nyugdíjas Akadémia rendszeres nyelvoktatással segíti az idősebb korosztályt. A nagy érdeklődés miatt szeptembertől már négy szinten zajlik majd az angol nyelvi képzés, amelyet Szilassy Eszter, a ZSKF tudományos munkatársa vezet.

A legelőször Békásmegyeren kipróbált módszer hamar teret hódított, és került át a 18. kerület szabadegyetemi képzésébe. Mivel a nyelvoktatási lehetőség a nyugdíjas lakosok számára teljesen ingyenes, ezért szerencsére volt olyan csoport, amely ötven fővel is indulhatott. A hallgatók láthatóan szerették az órákat, és könnyen is tanultak, hiszen ősztől újabb, még több szinten zajló oktatás veszi majd kezdetét. A kezdő angol csoport sikeresen vette az akadályokat, lépésről lépésre ismerték meg az alapokat, és sikeres vizsga után már középhaladó anyagot tanulhattak sokkal több és alaposabb nyelvtannal, összetettebb mondatokkal és bővített szókinccsel.

old-people-computers

„Az 50 pluszos korosztályt tanítani teljesen más mint a kisgyerekeket. Ugyanis van már egy kialakult nyelvi kultúrájuk, szókincsük és nyelvi gondolkodásmódjuk, amivel egy sokkal stabilabb tudásbázisra tudunk építeni. Míg az általános iskolások együtt a magyar nyelvtannal együtt tanulják az idegen nyelvet. Ebből adódóan a felnőttekkel hamarabb eljutunk a mindennapi szinten alkalmazható idegen nyelvi tudásig. Elsősorban a számukra használható kifejezésekkel, tárgyakkal és kérdésekkel foglalkozunk. Elsődleges célunk az volt, hogy a hallgatóink sikeresen tudjanak boldogulni turistaként egy idegen országban, illetve magabiztosan tájékozódjanak. Ezen kívül fontos szempont volt, hogy megismerjék a világhálón található információkat, kapcsolatokat építhessenek külföldiekkel. ” – nyilatkozta Szilassy Eszter.

Szeptembertől kezdő, középhaladó, haladó és emelt szinten folytatódik majd az angol nyelvi képzés.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva