Angolul verseltek

Szerző • 2014-12-10 • Hírek, Oktatás Angolul verseltek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1542

A Kapocs általános iskola 8. alkalommal rendezett angol nyelvű vers- és prózamondó versenyt. Idén körülbelül 70 diák mérte össze tudását.

A Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola és a Kétnyelvű Iskolákért Egyesület december 2-án rendezte meg az általános iskolások számára meghirdetett Országos angol nyelvű vers- és prózamondó versenyt. Idén 14 budapesti és 4 vidéki iskolából érkeztek versenyzők, akik között már rutinos, évről-évre visszatérő diákok is akadtak.
Láda Erika igazgató elmondta, hogy a versenyt kifejezetten csak angol két tanítási nyelvű iskolák részére rendezik meg.

Clipboard02

– A kéttannyelvű iskoláknak általában nagyon kevés lehetősége van arra, hogy versenyezzen, hiszen egy normál tanítási rendű iskolával nem mérheti össze tudását. Emiatt hoztuk létre ezt az országos versenyt, hogy esélyt adjunk a diákoknak a megmérettetésre, valamint, hogy legyen egy olyan közeg, ahol a diákok és a tanárok is találkozhatnak egymással – mesélte.

A vendégeket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte. A versenyen a diákok olyan eredeti, vagyis nem fordításból származó verssel vagy prózával indulhattak, aminek az elmondási ideje nem haladta meg a 3 percet.

Clipboard03

Az alsó tagozatosok közül Szálka Beatrix, a Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója első, Friedrich Bence, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója a második és Nagy Noémi, a Salgótarjáni Általános Iskola tanulója harmadik helyezett lett.

A felső tagozatosok között az első helyezést Gasparin Zsombor, a Salgótarjáni Általános Iskola diákja, a második helyezést Vatai Dalma, a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja, a harmadik helyezést pedig Kanyári Eszter, a Madách Imre Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola diákja érte el. Az okleveleket és a könyvjutalmakat Láda Erika adta át.

 bp18.hu, Csernai Mariann
Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva