Angyalkert a Bókay-kertben

Szerző • 2019-06-04 • Család, Hírek, Közélet Angyalkert a Bókay-kertben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva514

Hosszú évek óta rendezik meg a Bókay-kertben a XVIII. kerület 21 óvodájának részvételével az Angyalkert hagyományőrző népi játszóudvart. Idén májusban 14 sátorban 22 különböző népi játékot próbálhattak ki a családok a gyermekeikkel – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Angyalkert 7A húsz önkormányzati óvoda által fenntartott óvoda és a Csodavilág alapítványi óvoda önkéntes munkájának köszönhetően létrejövő program célja az óvodapedagógusok kreatív, innovatív gondolkodásának eredményeként megalkotott, a magyar népi hagyományokra épülő játékok megismertetése, népszerűsítése. Ezek bővítik a gyermekek önfeledt, örömöt adó játéktárát, miközben megmutatkozhatnak a kicsik különféle képességei, tehetségük, ügyességük is. A népi játékok – csülközés, golyózás, célba dobás, teknőből horgászás, libaetetés, csúzlizás, falovacskázás – mellett sikert arattak a kézműves tevékenységek, a kötélverés, nemezelés, foltvarrás is, akárcsak a táncház. A mesesátorban bábozás várta a kilátogató gyermekeket és szüleiket.

Az Angyalkert egy olyan példaértékű szerveződés, amelyben megmutatkozik az óvodapedagógusok együttes gondolkodása, kreatív munkája. Az érdeklődés pedig évről évre növekszik iránta, egyre több család keresi fel a rendezvényt.

A program élő zenés táncházzal zárult.

Forrás: bp18.hu/S.M.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva