Angyalok a város felett

Szerző • 2016-02-21 • Hírek, Oktatás Angyalok a város felett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1179

Kondor Béla festő, grafikus, költő tiszteletére harmadik alkalommal hirdetett országos rajzversenyt az önkormányzat és a Kondor iskola. A művész születésének 85. évfordulója előtt tisztelgő pályázat az Angyalok a város felett címet kapta. 132 településről 4215 alkotás érkezett be, s ezúttal az országhatárainkon túlról (a horvátországi Csáktornyáról) is küldtek be pályaművet.

Az alkotásokat neves zsűri bírálta el. Az elnöke Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria címzetes főigazgatója volt, a tagjai Szalay József Apáczai Csere János-díjas művésztanár, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke és Varga Ferenc médiaművész.

A száz legsikeresebb pályamunkából állandó kiállítás nyílik az intézményben. Az eredményhirdetés előtt a Kondor iskola diákjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek, akik között ott volt a művész húga, Kondor Mária, valamint Kucsák László országgyűlési képviselő és Galgóczy Zoltán alpolgármester is.

Az ünnepségen Vida Béla, az iskola igazgatója mondott köszöntőt:

Úgy gondolom, hogy a pályázat elérte a célját, mert a diákok megismerték Kondor Béla munkásságát. Az angyalok gyermeki megfogalmazásban különféleképpen jelennek meg a képeken. A beadott pályamunkákon érezhető az örömteli alkotói láz, a gyermeki látásmód tisztasága és szépsége.

rajzvers01_bent

Berczky Loránd elmesélte, hogy olyan sok rajz érkezett a pályázatra, hogy azok beterítették a tornaterem padlóját. A rajzokat két szempont szerint osztályozták: az első a kézügyesség volt, a második az alkotás szellemisége.

Tiszta szívvel, a gyerekek munkáinak nagyszerűsége iránti tisztelettel válogattunk a munkák között, hogy a legszebb művek kerüljenek a kiállításra – tette hozzá.
A zsűri elnökének beszédét követően Galgóczy Zoltán, valamint az Apáczai Kiadó képviseletében Esztergályos Jenő és Esztergályos Jenőné átadta a különdíjakat és az okleveleket a diákoknak és felkészítő tanáraiknak. Az első három helyezettnek és a pedagógusaiknak Kucsák László nyújtotta át a díjakat.

Kövessen minket az Instagramon is – nézze meg legérdekesebb híreinket és fotóinkat! Sőt, ha Önnek is vannak kerületi fotói, küldje el nekünk, hogy megoszthassuk követőinkkel. A fotókat az instagram18.kerulet@gmail.com címre várjuk. (Az Instagramunkról itt írtunk bővebben.)

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva