Annyi ezres, ahány éves

Szerző • 2017-10-22 • Hírek, Közélet Annyi ezres, ahány éves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva704

Két kerületi szociális intézmény ünnepelte október közepén fennállásának 50. évfordulóját. A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat Borostyán Nappali Szolgálata a PIK-ben tartotta évfordulós ünnepségét.

Ha valaki csak úgy betévedt október 20-án a Pestszentimrei Közösségi Házba, azt hihette néhány pillanatig, hogy ott éppen egy vidám hangulatú baráti találkozót tartanak. Olyan fesztelenül érezték magukat ugyanis a Borostyán Nappali Szolgálat 50 éves jubileumi ünnepségén részt vevők – mind az időskorú gondozottak, mind az önkormányzatot, illetve a kerületet képviselő közéleti személyiségek: Kucsák László országgyűlési képviselő, Dömötör István és Lévai István Zoltán alpolgármester, valamint Bauer Ferenc önkormányzati képviselő.

Az önök nemzedéke nagyon sokat tett azért, hogy a kerület eljusson oda, ahol most tart. A mi generációnk feladata, hogy meghálálja ezt, például azzal, hogy a nyugdíjas évek kényelmét, örömét szolgáló infrastruktúrát igyekszik jobbá tenni – mondta Kucsák László, aki a jó szavak mellett egyébbel is készült: néhány palack kiváló bort hozott az ünnepi alkalomra.

Jó tapasztalni ezt a vidám hangulatot – tette hozzá Lévai István Zoltán. – Az arcokat nézve látom, hogy nemcsak imreiek vannak itt, érkeztek Lőrincről is. Ez egyfelől azt jelenti, hogy önök jól érzik itt magukat, ami nagyszerű. Másfelől bizonyíték arra, hogy mi, imreiek és lőrinciek, egy település lakói vagyunk, összetartozunk. Kívánom, hogy ez továbbra is így legyen.

A gálaműsor és a pohárköszöntők előtt az országgyűlési képviselő és a két alpolgármester átadta az intézmény vezetőjének az önkormányzat ajándékát. Az oklevél mellett egy óra jár ilyenkor (ez már hagyomány a jubileumi ünnepségeken), továbbá Dömötör István bejelentette, hogy a szociális intézményekre is kiterjesztik azt, amit az óvodáknál már eddig is alkalmaztak, vagyis az évfordulóra tekintettel a szolgálat annyiszor ezer forintot kap ajándékképpen, ahány éves.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva