ÁNTSZ: káros több magyar város levegője

Szerző • 2015-10-31 • Hírek, Zöld környezet ÁNTSZ: káros több magyar város levegője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva897

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat  arra hívta fel a figyelmünket, hogy több városban egészségkárosító szintű a légszennyezés. Az általuk említett régiók között ott van Budapest is.

”Az ország északi, észak-alföldi és középső régiójában több városban is a légszennyezés rövid távú egészségkárosító hatásával kell számolni pénteken” – közölték.

Csütörtökön hét település – Budapest, Vác, Miskolc, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Szolnok, Nyíregyháza – levegő-egészségügyi helyzete kapott kifogásolt minősítést a szálló por magasabb koncentrációja miatt. A helyzet sajnos nem javul szombat reggelig, ezt a meteorológiai előrejelzés, illetve a friss légszennyezettséget mérő adatok is alátámasztják.

A felsorolt városokban légzőszervi tünetek jelentkezhetnek azok esetében, akik keringési, vagy légzőszervi betegségben szenvednek, és az időskorúak is megérezhetik a szennyezett levegő káros hatásait. Nekik érdemes minél kevesebb időt eltölteniük a szabadban.

A levegőszennyezés az egész világon nagy problémát jelent: a WHO becslése alapján évente 700 ezerrel kevesebb ember halna meg a fejlődő országokban, ha a gépjárművek kevesebb szénhidrogént és szén-monoxidot bocsájtanának ki.

Fotó: http://cms.sulinet.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva