Aranyanyu lehet egy kerületi szociális munkás – SZAVAZZUNK!

Szerző • 2016-10-11 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a nagyvilágból Aranyanyu lehet egy kerületi szociális munkás – SZAVAZZUNK! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva993

A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár ötödik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. Idén a “Szociális területen dolgozó” kategóriában egy kerületünkben élő szociális munkásra, Mester Gyöngyire is lehet szavazni október 30-ig.

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Első alkalommal 2011. november 25-én osztották ki a Richter Aranyanyu Díjat jelképező szobrocskát és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat. Eddig évente hat díj került átadásra, 2015-től azonban a négy kategóriában összesen nyolc díjat adnak át. A Richter Aranyanyu Díjra négy kategóriában érkezhetnek jelölések: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, orvosnő illetve szociális területen dolgozó.

Egy mosolygós varázsló a kerületből

Mester Gyöngyi a XVIII. kerületben él, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum munkatársa. 16 éve dolgozik a segítő szférában, munkanélküliekkel, hátrányos helyzetben élő emberekkel foglalkozik. Mester Gyöngyi munkavállalási tanácsadó, de valójában egy varázsló. Mosolygós tekintetével, tenni akarásával, nagyszerű ötleteivel munkát, önbecsülést teremt ott, ahol már mindenki elhitte, hogy nincs mit tenni.

Álláskereső klubot vezet munkanélkülieknek és olyan egyedülálló konstrukciót alkotott, amelyben hátrányos helyzetű családok lakásait újították fel állástalan szakemberek. Nem csak a lakások szépültek meg így, de azóta többen el is tudtak helyezkedni. Az ötletéből országosan elismert modellprogram lett.

Mester Gyöngyi bemutatkozó videója:

Elmondása szerint fontosnak tartja, hogy – a törvényi kötelezettségeinken kívül – találjunk olyan kreatív megoldásokat is, melyek segítséget jelenthet ügyfeleiknek. Csoportokban is dolgoznak, a nehéz, sok szempontból hasonló helyzetben élőknek foglalkozásokat, előadásokat, szabadidős programokat szervez.

Mester Gyöngyire a “Szociális területen dolgozó” kategóriában ide kattintva lehet szavazni!

A szavazásnál fontos, hogy nem elég like-olni az oldalt, hanem szavazni kell az oldalon, és a visszaigazoló e-mailen ezt megerősíteni.

További részletek a díjról itt!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva