Arculatformáló beruházások a kerületben

Szerző • 2014-07-10 • EU, Hírek, Pályázat, Polgármester Arculatformáló beruházások a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva5079

Se vége, se hossza az ebben az önkormányzati ciklusban megvalósuló közterület-fejlesztéseknek. Most azokat tekintjük át, amelyek alapvetően befolyásolják a kerület arculatát. Térrendezés, a közösségi együttlét lehetőségeinek bővítése, átgondolt környezetvédelem – ezek a fogalmak vannak napirenden.

Új városközpont Pestszentimrén

Pestszentimre városközpontjának megújítására több mint félmilliárd forintot költöttünk. Felújítottuk az Imre-házat, a Hősök terét – az itteni beruházás magában foglalta az új térburkolat készítését, a zöldfelületek megújítását, az öntözőrendszer kiépítését, a padok, hulladékgyűjtők és kerékpártárolók elhelyezését –, és nagy gondot fordítottunk a Nemes utca közlekedésének fejlesztésére is. A Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) kívül-belül megújult, a római katolikus templom tetejének és a baptista imaház homlokzatának a felújítása szintén megtörtént.

Pestszentimre városközpont

Megújul a Béke tér is!

A Béke tér hamarosan teljesen megújul. Az 590 millió forintos fejlesztés révén az elhanyagolt terület újból közösségi térként funkcionálhat majd. A tervek magukban foglalják az orvosi rendelő előtti terület rendezését, a gyalogosfelületek megújítását, a térrendezést és a zöldfelületek növelését. Megoldódik az 50-es villamos végállomásának ügye is: az autóbusz-megállóhelyek közelebb kerülnek a villamos végállomásához, így kényelmesebb és gyorsabb lesz az átszállás.

Béke tér régen és ma

Új köntösben a Kossuth és a Hargita tér

A Kossuth tér a kerület meghatározó pontja, ezért nagy öröm, hogy – a Tér-Köz pályázat megnyerésének köszönhetően – megszépülhet. A kerület 220 millió forintot fordít a zöldfelületek megújítására, egy közösségi épület létrehozására és az új térburkolat lefektetésére. A Hargita téren az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére állított köztéri alkotás zarándokhellyé vált. Miután átadtuk az emlékművet, számos kert- és szabadtér-építészeti beruházás is megvalósult.

IMG_4647

Rendeződik az Erőmű-tó környéke

Az idei évre tervezett egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházás az Erőmű-tó rekultivációja. A kerületi önkormányzat 15,4 millió forintot különített el a mederkotrás utáni tereprendezésre és a kapcsolódó fejlesztésekre. A beruházás során egy 106 méter hosszú és 53 méter széles tó alakul ki. A több mint 5500 négyzetméteres tófelület látványa a tavat körbefogó térkő járdáról esténként villanyfénynél is megcsodálható lesz.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva