Asztalitenisz – sportos örömszerzés

Szerző • 2018-05-22 • Hírek, Sport Asztalitenisz – sportos örömszerzés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1050

Negyedik alkalommal rendezték meg május 19-én a Sportkastélyban az Imre-kupát, amelyre minden korábbinál több nevezés érkezett. Az egyéni és a páros versenyek során 124-en álltak asztalhoz, hogy bebizonyítsák: nincs náluk jobb asztaliteniszező.

Az egyre nagyobb érdeklődést már az is alátámasztotta, hogy a Sportkastélyban 12 asztalon rendezték meg – reggeltől estig – az Imre-kupát, amelynek „édesapja” a Pestszentimrei Pingpongosok SE mindenese, Simon Károly, aki hónapokon át szervezte a viadalt.

Nem mondom, hogy magától lett olyanná ez a verseny, amilyenné az utóbbi években vált, de amikor látom, hogy mindig többen jönnek, hogy sokan már előre beírják a programjaik közé, akkor elfelejtek minden nehézséget. Már csak azért is, mert vannak támogatóink, elsősorban az önkormányzat. A segítségének köszönhetően egy napon át miénk a Sportkastély.

Ezen a napon valóban az asztaliteniszezőké volt, akik négy kategóriában álltak az asztalokhoz. Köztük egy olyan ügyes amatőr is, mint Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki elmondta, hogy korábban a Malév SC igazolt versenyzője volt, s bár nem tud annyit edzeni, amennyit szeretne, a sportág az örök szerelme marad. Ezt bizonyítandó rögtön egy magabiztos győzelmet aratott, s végül bejutott a legjobb 16 közé.

Az esemény rangját az is emelte, hogy Simon Károly díszvendégként meghívta Volper László életműdíjjal kitüntetett mesteredzőt és Fazekas Péter 15-szörös magyar bajnokot. A mesteredző büszkeséggel a hangjában mondta el, hogy aki egyszer beleszeret ebbe a sportágba, az sosem tudja letenni az ütőt.

Az egyéni versenyek négy kategóriájában olyan sokan voltak, hogy egyrészt alig fértek el az asztaloknál, másrészt a fair play szellemében a játékosok maguk mondták be a pontokat, ami szokatlan lehet, de…

A mi sportágunkban ismeretlen a csalás, senki sem akar „poént lopni” a másiktól. Megbízunk a játékosokban, a valós eredményt diktálják be a mérkőzésük után a jegyzőkönyvbe – mondta Bódis Attila főbíró, vagy ahogyan a jelenlevők nevezték őt, a „demokrácia őre”.

Egyetlen pillanatig sem volt vita a „csuszákon”, így az amatőrök, az egykori profik, az A-, B- és C-kategóriások egyaránt elégedetten tehették le az ütőket a verseny után, mert az idén is arról szólt az Imre-kupa, amiről már évek óta: egy kedves, örömteli sportos napról.

A versenyt Lévai István Zoltán alpolgármester nyitotta meg.

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva