Átadták az idei Pestszentimréért díjakat – VIDEÓ

Szerző • 2015-11-09 • Hírek, Közélet Átadták az idei Pestszentimréért díjakat – VIDEÓ bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1203

Diráné Huszár Gertrúd pedagógus, Katkics Ilona, Balázs Béla díjas filmrendező és Újvári Miklósné az Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke vehette át a Pestszentimrért díjat a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság közgyűlésén. Nézze meg cikkünkben a WEBHÍRADÓ18 összeállítását is!

A kitüntetetteket Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek köszöntötték. Az elismeréssel járó emlékérem kapcsán Diráné Huszár Gertrúd megjegyezte, hogy neki ez olyan, mintha egy sportoló aranyérmet nyert volna.

szekydij03_bent

Az idén 90 éves Katkics Ilona filmjein több generáció nőtt fel. A Kincskereső kisködmön, a Csutak a mikrofon előtt, a Fantasztikus nagynéni és számos ifjúsági film rendezője elmondta, hogy nagyon szeretett gyerekekkel dolgozni.

A WEBHÍRADÓ18 riportja az eseményről:

– Sokszor a felnőtt színészeknél is fegyelmezettebbek és felelősségteljesek voltak. Több gyerekszínész megmaradt a filmszakma környékén, amire talán a közös munka is hatással volt.
Pestszentimre civil közösségi életének meghatározó formálója Ujvári Miklósné.

szekydij_bent

Az általa elnökölt egyesület a kerületrész helytörténetének kutatása, a hagyományok ápolása mellett számos programot szervez, részt vesz jótékonysági akciókban, valamint tagjai aktív környezetvédők is. Az általuk szervezett utcabálok, családi napok hosszú évek óta nyújtanak tartalmas szórakozást korhatár nélkül mindenkinek.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva