Átadták Újbuda második generációs kormányablakát

Szerző • 2015-11-20 • Hírek Átadták Újbuda második generációs kormányablakát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva790

Jó hírünk van az újbudai olvasóinknak: hivatalosan is átadták Újbuda második generációs kormányablakát, a Budafoki út 59. szám alatt. A XI. kerület megújult ügyintézési hivatala az eddigieknél lényegesen több ügykörben várja az ügyfeleket, akik a családtámogatási és állampolgársági ügyek mellett az okmányirodai teendőiket is egy helyen intézhetik.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár az átadón hangsúlyozta: jó ötlet volt Budapest legnagyobb kerületében kialakítani a főváros legnagyobb kormányablakait. A jelenlegi 423 ügyszámot decemberre ötszázra, a utána pedig ennek duplájára növelik.

Az államtitkár említett még egy fontos témakört: ő is jól tudja, hogy fontos, hogy az állampolgároknak lehetősége legyen arra, hogy kényelmesen, utazás nélkül, otthonról is tudják intézni ügyeiket, ugyanakkor a kormánynak az e- ügyintézésben még vannak lemaradásai. Kovács Zoltán elárulta, hogy a hiány pótlása miatt 40 ügytípus vonatkozásában már elindult egy projekt Nyíregyházán.

György István Budapest Főváros kormánymegbízottja kiemelte, hogy Budapesten 32 kormányablak megnyitását tervezik, amelyből 30 okmányirodákat vált ki, kettő pedig pályaudvar területén létesül majd.

fotó: http://11.kerulet.ittlakunk.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva